Familiemarathon Gent – DNH

Marathons en afkortingen….. Een combinatie die meestal niet veel goeds voorspelt. Raadpleeg je de uitslagen van gelijk welk loopevenement, kom je na een hele lijst namen met bijhorende eindtijden op het einde uit bij een lijstje van namen met … een afkorting ernaast. Zo is er bijvoorbeeld de “DNS“, oftewel de “did not start“. Zelf heb ik er jammer genoeg zo ook al een aantal op m’n naam geschreven. Marathons of wedstrijden waarvoor met volle moed werd ingeschreven maar waar ik uiteindelijk niet aan de start kon verschijnen door blessures of andere omstandigheden. Kan gebeuren. Minder leuk vind ik dan eigenlijk de “DNF“, oftewel de “did not finish“. In dergelijk geval sta je vol goede moed aan de start van de wedstrijd maar word je ergens halverwege door lijf en leden verplicht de handdoek in de ring te werpen. Bijzonder frustrerend. Gelukkig is het mij nog maar één keertje overkomen, in de dodentocht van 2008 (en laten we nog maar eens hopen dat de geschiedenis zich vannacht niet herhaalt). Misschien omdat ik een aantal keren de verstandige  beslissing tot “DNS” nam, wie weet….

Sinds vandaag is er een nieuwe categorie bij. De primeur is weggelegd voor de Familie-marathon Gent, waarvan de derde editie alweer gepland is op 23/09/2012. Niet dat het een primeur is om mee uit te pakken, integendeel. Deze keer kan ik niet zo trots zijn op mijn thuisstad, die ik anders met hand en tand verdedig. De familiemarathon Gent zal immers geen lijst met uitslagen hebben. Nikske. Nada. Nougabollen. Alleen een grote “DNH” naast haar naam… oftwel, dames en heren: DID NOT HAPPEN.  Did not happen? Jawel, beste mensen, het Gentse loopevenement gaat gewoon… niét door. Punt. Deze voormiddag kreeg ik een mail in m’n mailbox van de organisatie Gent Loopt. Enthousiast opende ik deze, want we wachten eigenlijk al enige dagen op het bericht dat de inschrijvingen zouden worden geopend. Wat ik te lezen kreeg had echter niets met inschrijvingen te maken. Het bericht luidde als volgt:

Beste Loper,

Met veel vertrouwen hebben we de tweede gentloopt.be-editie van Familie Marathon Gent vastgelegd op zondag 23 september 2012. Wie onze eerste editie van 2011 of een van onze Midzomernachtruns meemaakte, weet dat we met gentloopt.be volop inzetten op sfeer, animatie en extra beleving.Twee belangrijke componenten om dit te bereiken zijn een voldoende aantal medewerkers (ong. 300 personen op de dag van het evenement) en de nodige financiële middelen om de degelijkheid en de veiligheid van het evenement te kunnen garanderen (budget ong. 85.000 EUR). Jammer genoeg moeten we vaststellen dat we op minder dan 50 dagen van het evenement onvoldoende zekerheid hebben over deze beide bepalende componenten. Daarom moeten we tot onze grote spijt de Familie Marathon Gent editie 2012 overslaan, met als doel er in 2013 dubbel zo sterk te staan. We willen ons zeer expliciet verontschuldigen aan iedereen wiens loopplanning in de war wordt gestuurd door deze planningswijziging. Anderzijds zijn we het aan onze lopers en partners verplicht een perfecte wedstrijd te organiseren. Wanneer we dat niet kunnen garanderen om externe redenen, is het ook onze plicht dit jammere uitstel tijdig aan te kondigen.

Jammer. Ik keek ernaar uit om deze marathon, die als het ware door m’n achtertuin loopt, eindelijk te lopen. De edities 2010 en 2011 miste ik telkens wegens te dichtbij de marathons van respectievelijk Asuncion en Berlijn, maar dit jaar zou ik er staan. Zeker omdat ik gehoord had dat de kinderziektes inzake bevoorrading die in 2010 nog speelden, vorig jaar reeds waren opgelost. Dus ik had goede hoop op een leuke, ontspannende en gezellige marathon.  Echt jammer. Anderzijds is het wél fair van de organisatie om liever af te zeggen dan een slechte marathon te organiseren. Dus waarschijnlijk hebben ze de goede beslissing genomen. Maar toch… Marathon Gent was al één van de heel kleine broertjes in het Belgisch marathonland en ik vrees dat deze afzegging hun naam en faam geen goed gaat doen….

Allemaal goed en wel. Maar dat zorgt er wel voor dat ik met een gaatje in m’n planning zit. Ik moet dus op zoek naar een nieuwe (halve) marathon om op zondag 23/09/2012 te lopen. Iemand een ideetje? Suggesties welkom!  De Bosmarathon in Buggenhout is alvast een optie…

Geef een reactie