Babin Kuk

zonsopgang op de heuvel van Babin Kuk

Aan alle mooie liedjes komt een einde, zo ook aan onze rondreis van bijna drie weken in Kroatië. Het werd een ware ontdekkingstocht, langs voor ons onbekende plaatsen, die we één voor één in ons hart hebben gesloten. We hebben van alles genoten, zoveel mooie dingen gezien en leuke dingen gedaan. Maar…. we saved the best for last: DUBROVNIK! Gisteren bereikten we – als laatste stop – in het zuiden van Kroatië deze magnifieke stad, en voor het eerst in heel de reis was ik écht sprakeloos. Ik werd er zowaar een beetje emotioneel van en wist niet waar eerst kijken. Het zijn onze laatste dagen hier in dit landje, maar het zullen zeker ook de mooiste zijn! Ons hotelletje ligt niet in het oude stadscentrum, maar wel in Babin Kuk, een schiereiland dat samen met Lapad de “groene long” van Dubrovnik vormt. Het ligt op een heuvel, van waar je prachtig zicht hebt op de baai en de stad en in no time sta je met de bus in het centrum. Ideaal dus. En een “groene long” klinkt natuurlijk ook voor lopers super interessant. Zoals gewoonlijk trok ik dus gezwind de sportschoentjes aan vanmorgen om te vertrekken voor een deugddoend ochtendloopje. Deugddoend was het alleszins. Helaas was ik  -selectief – het aspect “heuvel” vergeten, waardoor de rustige training eerder een bijzonder pittige heuveltraining van iets meer dan 10 km werd; iets wat mijn kuitjes me niet geheel in dank hebben afgenomen, maar ze moeten niet puppen he! Dat brengt het totaal op de Kroatische loopkilometerteller al op ruim 90km. Niet slecht voor een “rust”vakantie!

Morgenochtend wordt het ook vroeg opstaan, echter niet om te lopen deze keer. Wél om sportief te wezen, dat spreekt voor zich. Morgenochtend gaan we Dubrovnik op een andere manier verkennen: via kayak! Een tocht van 2,5 – 3u met de kayak in open zee, van Dubrovnik rond het eiland Lokrum en helemaal terug (zie hier). En onderweg een stop om te snorkelen om zee-egels, vissen en octopussen te zien, daar zit het hier vol van! Verslagje volgt uiteraard!

Langs de kustlijn, de mist moet nog optrekken. Mooi!

 

Geef een reactie