5 leuke halve marathons voor de herfst

Met het vallen van de kleurrijke blaren, de eerste  regendruppels die tegen de vensters tikken, de temperatuur die haar neerwaartse beweging heeft ingezet en de dagen die alsmaar korter worden, ervaren sommige lopers enige motivatieproblemen om door te trainen. Lekker gezellig binnen blijven zitten in de zetel, genietend van een kopje warme chocolademelk vormt plots een wel héél aantrekkelijk alternatief voor het als een halve eskimo aangeklede loper door de regen hossen. Welkom winterdip? No way! Lopen in de regen kan best wel leuk zijn en een extra laagje beschermt je prima tegen de koude. En met deze 5 leuke halve marathons heb je deze herfst  alvast géén excuus meer om binnen te zitten én een extra trainingsmotivatie!

  1. Halve bosmarathon Buggenhout – 23/09/2012 : een gezellige halve marathon in een bijzonder natuurrijk gebied, met een parcours dat grotendeels door bossen voert (maar dat had u al geraden aan de naam waarschijnlijk). Een wedstrijd georganiseerd door de VZW Samen en de gemeente Buggenhout, waarvan de opbrengst over 4 goede doelen verdeeld wordt. Je kan er niet enkel de halve marathon lopen, maar ook opteren voor de hele marathon. Voor wie die afstanden net iets te ver zijn, kan ook als estafetteploeg inschrijven. Kortom, voor elk wat wils.
  2. Halve marathon Brussel – 07/10/2012 : ook deze is een wedstrijd in de schaduw van grote broer “hele marathon”, maar daarom niet minder leuk. Een pittige halve marathon door onze hoofdstad, die grotendeels het parcours van de 20 km van Brussel vormt. De start onder de bogen in het Jubelpark zet de toon voor de rest van het bijzonder glooiende  parcours dat je langs de leukste Brusselse plekjes brengt.  Prima georganiseerd met goede bevoorrading en een groot deelnemersveld dus veel ambiance. Smeer die kuitjes dus maar in, vooral voor de Tervurenlaan die aan km 17 ligt te loeren!
  3. Halve marathon Eindhoven – 14/10/2012 : zonder twijfel één van de gezelligste halve marathons die ik ooit heb gelopen. Eindhoven viert mee met de duizenden lopers die aan de start staan van zowel de halve als de hele marathon (en de kortere run). Een vlak en snel parcours, ideaal voor snelle tijden. Prima bevoorrading. Om de km een groepje dat muziek speelt en duizenden uitgelaten toeschouwers die je over de streep schreeuwen mocht dat nodig zijn. Jammer genoeg valt de wedstrijd dit jaar samen met de verkiezingen, maar laat dat je niet tegenhouden!
  4. Halve marathon Omega Pharma Nazareth – 28/10/2012: een nieuwe voor mij, maar enthousiaste verhalen over vorige edities doen het beste vermoeden. Naast de halve marathon kan je ook 5km of 10km lopen. Alvast een plus: de Rode Kruistent wordt bemand door één van onze vrienden, Diebrecht, dus lopers zijn alvast in veilige handen. Finishers krijgen naast een medaille ook een goody-bag en voor de allerkleinsten is er een springkasteel….
  5. Halve marathon Deinze-Bellem – 11/11/2012: de klassieker in mijn loop-agenda en een niet te missen halve marathon. Vanuit Bellem word je eerst per bus naar Deinze vervoerd. Per “jeneverbus” wordt ook wel gezegd, om redenen die hier niet verder worden uitgelegd. En dan loop je in rechte lijn terug naar Bellem (tenzij je iéts te lang op de bus hebt gezeten hihi). Zit de wind mee, dan heb je geluk, zit de wind tegen, dan wordt het een bere-lastige halve. Prima organisatie en een mooi parcours langs het water. Je moet het eens hebben meegemaakt!

See you there?

Geef een reactie