Universiteit Gent scoort!

De Universiteit Gent scoort! Niet alleen in academische rankings, op onderzoeksgebied, bij de studenten en haar medewerkers, maar zeker ook bij mij. Nu was dat laatste wel al langer het geval. Als medewerker aan de Gentse Universiteit word je immers enorm in de watten gelegd. Ok, je moet natuurlijk werken, maar je kan er tegelijkertijd rekenen op een leuke en boeiende werkomgeving, allerlei opleidingsmogelijkheden, maaltijden aan studententarief, kinder-opvang in de crèches, een niet onaardig aantal verlofdagen enzoverder. Bovendien draag je, als medewerker aan een instelling met als opdracht onderwijs, onderzoek en dienstverlening, ook een steentje bij aan de maatschappij. Geen enkele reden tot klagen dus.

Voor sportende medewerkers is er nog een extraatje; zij kunnen aan personeelstarief gebruik maken van alle UGent sportfaciliteiten (denken we aan het GUSB zwembad) of deelnemen aan lessen, van zumba over ballet tot badminton. Alles kan. Binnenkort is er trouwens de ”opendeurweek”, tijdens dewelke je alle lessen gratis kan gaan uitproberen (meer info hier). Regelmatig neemt de UGent deel aan wedstrijden (ekiden, triatlon,…) en maandelijks is er voor lopers de 5km wedstrijd rond de Watersportbaan tijdens de lunchpauze op vrijdag, ook wel het “exploot” genoemd. Tijdens de jaarlijkse personeelssportnamiddag (krijg ik daarmee de prijs voor het langste woord?) kunnen personeelsleden een hele namiddag nieuwe sporten ontdekken en contacten leggen met collega’s. Zo kon je me enkele maanden geleden touwtje-springend met enkele collega’s “bewonderen”. En geloof me, dat schept een band. Kom je die collega nu tegen in het studentenrestaurant, volstaat een kleine glimlach om met plezier terug te denken aan die hilarische namiddag. Leuk toch?

Maar het wordt nog beter! Toen ik deze week tijdens de middagpauze naar het GUSB trok om er de gebruikelijke baantjes te trekken, viel mijn oog op onderstaande affiche…. NO WAY! De max! Op de volgende personeelssportnamiddag (daar hebben we dat woord weer) organiseren ze immers een heuse marathon! Hoe wijs is dat? Ok, er zijn waarschijnlijk spannendere parcours te bedenken dan 8 rondjes Watersportbaan (oh help), maar dit wordt alvast een vrij unieke marathon op mijn palmares én nog een leuke ervaring ook want verschillende collega’s hebben al gezegd mee te zullen doen aan de halve marathon! Ik weet al wat ik op donderdag 13 april 2013 ga doen! En jij?

Geef een reactie