Niet goed bezig…

Bij het opmaken van de balans van sportzomer 2012 vermeldde ik aan het einde van het bericht dat de maand september “rustig” zou zijn. Dat er wel degelijk gesport zou worden, maar in relatief beperkte mate om de beentjes de welverdiende rust te gunnen na de geleverde inspanningen in de dodentocht en de 6-urenloop van Aalter. Bovendien is de start van het academiejaar altijd druk op het werk en volg ik nu ook één avond per week Zweedse les. Allemaal factoren die me deden vermoeden dat ik minder zou gaan sporten. Mijn precieze woorden waren dat “een uurtje of 30 sport wel moest lukken” (gemiddeld 1u sport per dag dus) maar dat het zeker op het gemak zou zijn.

We spreken 16 september. Halfweg de maand, dus even tijd nemen om de balans op te maken. Tsss….. Nu kan je wel nog discussiëren over wat precies verstaan kan worden onder “rustig” – wat rustig is voor de een is immers misschien helemaal niet rustig voor de ander – maar een doel als een gemiddelde van 1u per dag, tja… dat is vrij concreet natuurlijk. En als je dan aan het einde van de dag op 15 september een totaal aantal van 24 sporturen op je teller ziet staan…. dan kan je maar één ding besluiten: we zijn niet goed bezig ;-)

Aantal uren per sport van 1-15 september 2012

Tot vorig weekend ging het nog redelijk en hield ik me vrij braaf aan het opgelegde schema. Toegegeven, het feit dat 1 september een rustdag was wegens terugreis uit Kroatië gaf me enig voordeel op dat vlak omdat ik de maand meteen met een “nuldag” begon. Maar de voorbije week ben ik aardig wat uurtjes gaan spinnen en zwemmen (lang leve middagpauzes) en een onverwachte loop/fietssessie met Maarten woensdagavond deed de teller dik aandikken. En dus was het om zeep.

Vrijdag ontsnapte ik op het werk tijdens de middagpauze voor een deugddoend ontstressingsloopje (11km in 58 minuten). Onderweg kwam ik de Gentse schepen van bevolking Catharina Segers tegen (ook al lopend, en zonder hond Kwiekske voor wie het interesseert). Toen ze zag dat ik haar herkende kreeg ik een brede glimlach cadeau. En m’n dag was goed ;-). Dat – samen met de start van het weekend –  zijn we dan ‘s avonds gaan “vieren” in de spinning (waar de airco wéér niet werkte – dit geheel terzijde uiteraard).

Gisterenvoormiddag volgde de wekelijkse lange duurloop om het weekend in te zetten. En wat voor weekend, een relaxweekend in het Kortrijkse Wu-Wei met vriendin Leen. Dat moet je natuurlijk eerst verdienen dus……het werden 20 zalige kilometers in een tweetal uurtjes, langs één van m’n favoriete parcours via Mariakerke, Lovendegem en Drongen. Meer moest dat niet zijn, ideale voorbereiding voor de halve bosmarathon in Buggenhout van volgende week zondag….

Een relatief rustige maand? Dat opzet is dus rijkelijk mislukt. Maar weet je wat? ik ben misschien niet goed bezig, maar ik ga daar vooral mee voortdoen! :-)

Geef een reactie