Van Health City naar Stadium

Populair. Dat was mijn blogpost over de droevige toestanden bij Health City. Jammer, maar helaas. De inhoud was eigenlijk niet echt vrolijk, toch lijkt net deze blogpost jullie aandacht te hebben getrokken. In de maand september 2012 werd dit artikel het meest gelezen (146 keer (unieke lezers), terwijl de 2e populairste, over de dronkeman die mijn weg versperde,  ”maar” 80 keer werd geopend) en werden ook de meeste reacties nagelaten. Kan ik daaruit besluiten dat de beschreven praktijken helaas voor velen herkenbaar zijn en het een problematiek is die leeft bij de sportende medemens? Ik hoop van niet. Maar indien wel, dan hoop ik alvast dat ik met mijn blogpost een beetje verschil heb kunnen maken. Hopen dat ze bij Health City het licht gaan zien zou iets te optimistisch zijn, maar hopelijk heb ik wel een aantal mensen voor een duur abonnement kunnen behoeden.

Top 5 van gelezen blogposts in september

 

Soit, hoe het ook zij, voor mij was de maat méér dan vol. Exit Health City. Dus trok ik vorige week na een spinningles (in alwéér een bloedhete spinningzaal) naar de balie om me uit te schrijven. Het gesprek ging ongeveer zo: “goeienavond”…. “goeienavond, ik zou graag mijn abonnement stopzetten”…. “ja”…. <rommelt in een kast, trekt er een papier uit, vult dat vervolgens gedurende een kwartier in, zonder een woord te zeggen> …. “hier tekenen aub”…. “ok, wanneer kan ik hier dan weg? “…. “in november”. Voila, dat was het. Zeven woorden. Zeven volledige woorden. Meer hebben ze er niet aan vuil gemaakt. Geen vraag waarom ik mijn abonnement wil opzeggen, of er iets is fout gelopen, geen poging om een lid-sinds-2008 van gedacht te doen veranderen. Niks. Nada. Nougabollen. Evenveel als je dus blijkbaar waard bent in de ogen van die gasten. Straf.

En dus begon mijn zoektocht naar een nieuwe fitness. Want spinnen, dat willen we blijven doen. Als werknemer van de Universiteit Gent kan je aan personeelstarief spinnen bij de HoGent. Leuk, natuurlijk wel, maar dat dient per beurt betaald te worden, en als je makkelijk 5-6 uur per week spint, loopt die rekening al snel op. Dus niet echt een valabele optie.

Vrij snel na het publiceren van de beruchte Health City post werd ik gecontacteerd door Pieter Coorevits, de schoonbroer van een (loop)maatje van me. Pieter, zelf fervent sporter en personal trainer in opleiding, baat sinds enige tijd zelf een fitnesscentrum uit in Gentbrugge, Coorevita.

Pieter biedt o.a. spinninglessen aan in kleine groepjes en misschien was dat voor mij wel interessant? Ik mocht meteen een proefles doen en kreeg alle informatie die ik wilde. Helaas is Gentbrugge nét iets te ver en werden ook daar (nog) geen 2 uur spinning na elkaar aangebo-den, zodat het aanbod, hoewel zeer interessant, niet echt overeenkwam met mijn wel vrij veeleisende sportbehoefte. Bovendien speelt ook daar het systeem met de beurtenkaarten, waardoor dit voor mij niet de oplossing biedt die ik zoek. Maar… zeker een optie voor wie op net op zoek is naar een fitness zonder abonnementen en met beurtenkaarten en voor wie een gepersonaliseerde aanpak op prijs stelt. Doen!

Het was uiteindelijk Maarten die na een zoektocht op internet met de winnende optie op de proppen kwam: STADIUM aan de Coupure in Gent. Qua ligging ideaal gelegen, zowat in het midden tussen mijn werk en ons thuis en heel gemakkelijk met de fiets bereikbaar, ik denk ongeveer even ver als Health City. Bingo! Wat blijkt? De prijzen vallen bovendien supergoed mee. Waar ik in Health City iets meer dan 60 euro per maand betaal, kan ik daar kiezen tussen een regeling van 450 euro voor een jaar of 40 euro per maand. Jawadde, geen klein verschil. Maar kan je dan wel evenveel doen? Jawel hoor, evenveel, en zelfs méér. Het aanbod is enorm. Alle toestellen en lessen zijn inbegrepen, maar je kan er ook badmintonnen en squashen en onbeperkt gebruik maken van de klimmuur. Whoa! De max! Zelfs de zonnebanken  zijn inbegrepen. Niet dat dat voor mij belangrijk is, maar ik zeg maar wat je voor zoveel minder geld zovéél meer aangeboden krijgt. En dan nog het belangrijkste: de spinninglessen. Ga misschien even neerzitten op een stoel: je kan er élke weekdag – ik herhaal -  élke weekdag minstens 2 uur, maar soms ook 3 (!!) u na elkaar spinnen. Whoa again!  Rondvraag bij Stadium-leden levert maar één negatief puntje op, namelijk het beperkt aantal parkingplaatsen. Maar daar heb ik als fietser natuurlijk geen last van. Toen ik ook nog eens heel vriendelijk onthaald werd toen we langsgingen om eens te gaan kijken en een vriendelijke dame ruim de tijd nam om alles uit te leggen en te tonen, was ik helemaal overtuigd. Dit wordt mijn nieuwe club vanaf november! Jammer dat dat nog zo lang duurt!

Van Health City naar Stadium! Een nieuw fitnesshoofdstuk!

Geef een reactie