Jullie top 10

Beste lezers. Aan het eind van deze maand hou ik eraan jullie te bedanken voor jullie bezoekjes en talloze fijne reacties, de likes op facebook, de Twitter-tweets en de stemmen in de polls. Het doet me plezier dat toch een aantal mensen m’n blogposts komt lezen en ik hoop op één of andere manier iets interessants te hebben kunnen bijdragen, een glimlach op je gezicht te kunnen toveren hebben of enkele momenten van ontspanning te kunnen hebben gebracht. Ikzelf heb in ieder geval veel plezier beleefd aan het bloggen en kijk er dus al naar uit om er in oktober stevig in te vliegen en verder te doen zoals we bezig zijn.

In september 2012 registreerde m’n blog niet minder dan 742 unieke bezoekers (op een totaal bezoekersaantal van 2.040), een aantal waar ik heel tevreden mee ben gelet op de nog korte bestaansduur van deze site. Met statistiekjes kan je veel zeggen. En ik zou jullie nu rond de oren kunnen slaan met de locaties van waar m’n bezoekers kwamen (71% België en 14,2% Nederland bijvoorbeeld) of via welke website ze op m’n blog terecht kwamen. Of dat een bezoek op m’n site gemiddeld 5min52sec heeft geduurd. Heel leuk allemaal, maar ‘k denk niet dat jullie echt op die informatie zitten te wachten.

Wat ik wél heel interessant vond was om eens te kijken welke blogposts aansloegen. Met andere woorden, welke stukjes veel lezers lokten en dus blijkbaar aantrekkelijker waren dan andere. Interessant, en ik kan er ook uit leren. Zo weet ik wat jullie boeiend vinden en wat jullie graag op deze site te zien krijgen. Dan kan ik daar in het vervolg rekening mee houden. En misschien vinden jullie het ook wel leuk om te weten wat jullie eigen top 10 is geworden. Daar gaan we dan, jullie favorieten van september 2012:

  1. Van Health City naar Geld city  - 172 unieke paginaviews
  2. Halve bosmarathon Buggenhout  - 110 unieke paginaviews
  3. 10 manieren om je blog leven in te blazen - 95 unieke paginaviews
  4. Dronkemansloopje  – 84 unieke paginaviews
  5. Lopen een goedkope sport? – 84 unieke paginaviews
  6. De vloek van Eindhoven - 81 unieke paginaviews
  7. Marathonlopen een elitaire sport ? - 79 unieke paginaviews
  8. 5 leuke halve marathons voor de herst - 76 unieke paginaviews
  9. Liefde is … samen sporten - 72 unieke paginaviews
  10. Van Health City naar Stadium - 72 unieke paginaviews.

Uiteraard moet rekening gehouden worden met het feit dat berichtjes die later gepost zijn sowieso minder kans hebben op evenveel bezoeken als deze die dateren van het begin van de maand, maar het geeft toch een indicatie. Het Health City verhaal was duidelijk een topper. Verder houden jullie blijkbaar ook van wedstrijdverslagjes. Het verslag van de ecotrail bleek immers ook echt populair, maar haalde de top 10 nét niet omdat die ook maar pas online stond, veel korter in vergelijking met andere blogposts. En zoals gezegd: lijstjes doen het ook wel goed. Leuk om weten!

Tot slot wijs ik graag op de geweldige pennenvruchten van mijn gastblogger Mathias die ons vanaf nu regelmatig op zijn hersenkronkels zal trakteren. Zijn blogdebuut kon alvast tellen –  haalde de top 10 met 64 unieke views nét niet –  en hij heeft ons morgen een verslagje van de marathon van Berlijn beloofd. We zijn benieuwd!

Geef een reactie