STAM viert feest!

Hieperdepiep… Hoera! Het STAM, het Stadsmuseum Gent, viert feest. Overmorgen mag dit Genste pareltje langs de Leie, dat bezoekers op originele wijze het verhaal van de stad vertelt,  twee kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen. Om dat op gepaste wijze te vieren worden allerlei evenementen georganiseerd. Eéntje daarvan is wel heel origineel, namelijk de tweejarigenrace.

Jawel, het museum organiseert een loopwedstrijd waaraan enkel tweejarigen mogen deelnemen, ofwel, waaraan enkel mensen met dezelfde leeftijd als het museum mogen deelnemen. Je kan je de vraag stellen of ze dat gaan blijven volhouden tot de 100e verjaardag van het museum, maar zover zijn we gelukkig nog niet ;-) . Goed, een tweejarigenrace dus !

Peuters en kleuters zullen het overmorgen tussen 16u en 18u in de prachtige tuinen van het Bijlokecomplex tegen elkaar opnemen in een race van wel 20 meter lang. En dat het STAM het zoals altijd serieus meent, blijkt uit het feit dat zal voorzien worden in borstnummertjes voor de deelnemers, tribunes, startblokken en een heus podium! Er is zelfs sprake van dopingcontrole. Wat een superleuk initiatief. Het zouden weer eens geen Gentenaars zijn die op zo’n tof idee komen! Je zou zowaar bijna spijt krijgen de pampers te zijn ontgroeid ;-)

En wat wil nu net lukken? In februari 2010 – jawel, twee jaar geleden dus – werden onze vrienden Diebrecht en Greet trotse ouders van zoontje Wodan. Wodan, inmiddels een flinke tweejarige dus, heeft energie voor tien en dus…. werd Wodan ingeschreven voor de race. Met borstnummertje 227 zal hij de kleuren van zijn woonplaats Gavere-Asper en de trots van zijn ouders verdedigen. En wij… wij gaan supporteren natuurlijk!

Wodan al flink aan het oefenen

Geef een reactie