Tweejarigenrace STAM – 07/10/2012

Het was een dag van lopen en van wedstrijden, en van wedstrijden lopen, gisteren zondag 07/10/2012. Dat ik me  in de voormiddag ten volle kon uitleven in de speeltuin die de hoofstad vormde tijdens de halve marathon van Brussel konden jullie hier al lezen. Maar daarmee was het feestje nog niet gedaan. Amper thuisgekomen, bekomen van alle belevenissen en fris gedoucht,  vertrokken we alweer richting STAM, het Stadsmuseum van Gent, dat op een wel heel originele manier haar tweede verjaardag vierde.

Zoals reeds gezegd organiseerde het Gentse museum een heuse loopwedstrijd voor mensen van haar eigen leeftijd…. 2 jaar dus. Echt waar! In de prachtige Bijloketuinen naast het STAM werd een heuse atletiekpiste met 5 banen geïnstalleerd, over een lengte van de volle 20 meter. In tien kwartfinales mochten 5 lopertjes het telkens tegen elkaar opnemen. De mama moest bij de start staan, de papa bij de finish (of omgekeerd) en dan moest de kleine van papa naar mama lopen (of omgekeerd dus). Superschattig.  De winnaar van elke reeks mocht naar de halve finale, en de 5 beste lopertjes mochten de finale lopen. Alle lopertjes werden van een borstnummertje voorzien, twee speakers zorgden voor de nodige animatie, de bevoorrading bestond uit pannenkoeken en wie op het potje moest…. had meteen de dopingcontrole aan zijn been. De lopertjes werden ook allemaal voorgesteld: “Wodan komt net uit blessureleed… de tandjes kwamen door” of “Layla verkiest koeken als loop-eten”. ;-)  Een SUPERLEUK concept.

Kindjes racen op een atletiekbaan van 20 meter

Nu hebben we zelf geen kinderen, maar Wodan, het  zoontje van onze vrienden Diebrecht en Greet was wél ingeschreven. Aanvankelijk keek hij nogal onwennig naar dat nummertje op zijn borst, maar al heel snel had Wodan er echt plezier in. Het was dan ook super om zien hoe Wodan eerste werd in zijn kwartfinale, terwijl sommige kindjes weigerden te starten en liever bleven zitten en nog andere kindjes 2 meter voor de finish beslisten dat ze toch liever bij mama (of papa) waren, rechtsomkeer maakten, en het hele eind terugliepen. We hebben echt goed gelachen. Wodan kon zijn stunt in de halve finale niet herhalen, maar ik meen toch een serieus looptalent in dat jongetje ontdekt te hebben. We gaan nog van hem horen!

Hieronder enkele sfeerfotootjes!

We oefenen alvast de podiumceremonie :-)

Op het potje? Dan dopingcontrole!

Twee speakers becommentariëren alles tot in de details

Wodan snelt naar de finish

Wodan in actie

Enthousiaste supporters!

NIet alle kindjes hebben er evenveel zin in ;-)

Geef een reactie