Portsmouth Coastal Waterside Marathon – ‘t kriebelt al!

Grote vreugde werd mijn deel toen ik, vlak nadat we een weekje vakantie aan de Zuid-Engelse kust hadden geboekt voor de komende feestdagen, vaststelde dat er toch wel héél toevallig (of niet?) die week een marathon plaats zal vinden in de buurt van waar we zullen logeren. Hoeveel geluk kan een mens (met een beetje strategische planning LOL) hebben? Komen we op 22 december toe in het land van fish & chips, cabs, Will & Kate en geweldige humor, wordt op 23 december toch wel deze marathon georganiseerd zeker…

Zeg nu zelf, zo’n kans mag je als marathonloper niet aan je laten voorbijgaan. Het heeft geen halfuur geduurd of ondergetekende was ingeschreven voor de marathon. Mijn elfde marathon wordt dus eentje op Britse bodem, een primeur. En wat voor een marathon….

De organisatie, die deze wedstrijd al voor de derde keer op poten zet, heeft ondertussen iets meer informatie online gezet. En dus begint het al wat meer te kriebelen :-) Vooral omdat gesteld wordt “if you like to run something slightly different, then this is for you“. Different is my middle name. Gaat iedereen naar links, wil ik gegarandeerd naar rechts. Zegt iedereen dat iets niet kan, zal ik het zeker en vast proberen. Ik speel ook niet voor niets dwarsfluit… Sommigen omschrijven het als “moeilijk doen”, anderen zeggen “een sterke eigen wil”. Peu importe hoe je het definieert,  ”different”, dus vast en zeker “for me”.

De twee voorgaande edities was de marathon steeds volzet, waardoor ze nu het maximum aantal deelnemers hebben opgetrokken tot 1.000. Een relatief kleine marathon dus (in vergelijking met bijvoorbeeld Parijs of Berlijn). Gezellig.  De start wordt om 9u30 gegeven voor een tocht van 42,2 km langs…. de Britse kust, van South Parade Pier tot Hayling Billy Line en terug. De tijdslimiet wordt op 5,5 uur gezet omdat je anders wegens de getijden wel eens natte voeten zou kunnen krijgen. Euh… natte voeten? Jawel, een kustwedstrijdje dus. Met stukken op het strand en aangezien het parcours heen-en-terug loopt met enige zekerheid op ferme tegenwind. Toch voor de helft van het parcours. Maar ook met zekerheid op prachtige uitzichten en te midden van de natuur. Een blik op de uitslagen van vorig jaar leert dat de laatste loper maar liefst 7u en een kluts na het startschot nog over de finish is gestrompeld. Toch niet zo’n goed idee dan? Ben je gek! Tuurlijk wel! Ik kan niet wachten om er aan de start te staan. Zeker nu ik het filmpje gezien heb dat de organisatie heeft gemaakt van het parcours én een kerstman heeft beloofd…. SUPER!

Geef een reactie