Spinning met Margarita

Spinnen met Margarita?

Eergisteren ontdekte ik iets nieuws. En ik was meteen fan. Zo ontzettend fan dat ik er een blogpost aan ga wijden. Wat ik ontdekte? Spinnen met Margarita. En néé, voor de lezers onder jullie met veel fantasie, het gaat hier niet om spinning waarbij ik in plaats van water de welbekende populaire cocktail drink om mijn sportieve lijf gehydrateerd te houden. Al zou dat misschien de manier zijn om Maarten aan het spinnen te krijgen. Maar nee. Geen cocktails dus. Wel … Margarita… een frisse, jonge, energieke Britse dame die sinds kort spinningles geeft. En niet zomaar een Britse dame. Nee, een Britse triatlete, die deelneemt aan Ironman wedstrijden en die naast spinning lerares ook nog eens zwemcoach is. Kortom, een madam om U tegen te zeggen. En die geeft hier spinningles. Awesome!

“Hello guys. My name is Margarita. I am new here, so my lesson will be in Engels because I speak very little Nederlands. I am a triathlete and I do Ironmans, I am a swimmingcoach and also a spinning instructor”. Zo stelde ze zichzelf voor. Kwiek en vlot installeerde ze zich op haar spinningfietsje. Haar buitenlandse spinningschoenen moest ze echter aan de kant laten staan wegens ander kliksysteem, waardoor ze op gewone sportschoenen les moest geven, maar dat kon de pret niet bederven. Evenmin het feit dat de airco het weer even niet deed “just imagine we’re cycling in the desert”.  En daarmee was de kous af. Everybody ready? Go!

De les komt ietwat traag op gang waarbij we als opwarming gewoon wat moeten losfietsen. Blikken van deelnemers kijken naar elkaar, zo van “wat gaat dit worden”. Maar eens het tweede nummer ingezet, is alle twijfel voorbij. Sublieme muziek leidt ons door de hele les, waarbij Margarita ons wild aanmoedigt. Vergeet de lessen met eindeloze herhalingen à la “draai de weerstand een halve draai bij”…. “draai nu een hele draai bij”… “draai alles weg”. Niet zo bij Margarita. Margarita spreekt in 5 levels, gaande van 5 (gemakkelijk) tot 9 (zo goed als dood –  zo zwaar dat je bijna niet rondgeraakt, maar je moet wel nog rondgeraken anders valt je fietsje om, toch volgens Margarita). Dat spinningfietsjes niet kunnen omvallen, vergeten we even voor ‘t gemak :-) . “Give me a 9!” “give me a 7″…. en als je probeert te zeuren : “that doesn’t look like a 7 to me”. Ze heeft het allemaal gezien, die Margarita!

Margarita helpt ons met zorgvuldig gekozen nummers en beats probleemloos de hoogste bergen op: “Come on you guys, you have to feel it in your “benen”". En als we iets te veel babbelen naar haar zin luidt het al snel “if you can talk, you have to move it up a level”… of hoe 8 plotseling 9 werd, en iedereen volgt gedwee. Puur genieten is het. Een binnenpretje tussen twee deelnemers wordt beantwoord met een kordaat “you’re not laughing with foreigners, are you?” en de mannen in kwestie zwijgen en trappen lustig voort. Het uur vliegt voorbij, en Margarita neemt haar tijd. Ze heeft nog zin in een nummertje en vraagt “is there another lesson after this”. Wanneer we negatief antwoorden zegt ze in haar beste Vlaams “goed zo”, en dus loopt de les een beetje uit. En niemand klaagt, want het had gerust nog uren mogen duren.

Spinning met Margarita… Spinning UK style…. Ik ben alvast fan!

Geef een reactie