New York Marathon in cartoons

Binnenkort is het weer zover, dan wordt de moeder aller marathons gelopen, de droom van alle lopers…. de New York City Marathon. Op 4 november 2012 wordt vanaf 9u40 in verschillende waves de start gegeven voor een tocht van 42,2 km door de straten van deze Amerikaanse metropool. Een parcours met start op Staten Island, dat lopers via Brooklyn, Queens en de Bronx uiteindelijk naar een spectaculaire finish brengt in Central Park in Manhattan. Aangezien ik zelf een jaar in de Verenigde Staten heb gewoond en gestudeerd en volledig wég ben van New York City zal het jullie niet verbazen dat deze marathon hoog op m’n verlanglijstje staat van nog te lopen wedstrijden. Ik ben dan ook stiekem heel erg jaloers op loopmaatje Koen die er dit jaar aan de start zal staan, of Ronald die in 2006 (of was het 2007?) al de ervaring mocht beleven. Helaas is het niet zo gemakkelijk om ingeschreven te geraken en is een tripje naar NY ook niet meteen gratis. Maar ooit….. loop ik de marathon van New York City. Het weze bij deze al genoteerd. Ooit!

Lege batterij? Duracel kopen!

Wie er vorig jaar in ieder geval wel bij was, bij de marathon van New York city, was Christoph Niemann, de cartoonist van de New York Times. Op zich niet zo bijzonder, als je weet dat jaarlijks 40.000 mensen deelnemen, dan kan het niet zo’n verrassing zijn dat iemand van New York in zijn thuisstad de marathon loopt. Maar Niemann maakte het wel heel speciaal. Niet alleen liep hij de marathon uit, bovendien maakte hij onderweg, met enkele potloden en een notablokje, mini-cartoontjes van zijn indrukken en belevenissen. Van zijn emoties en gevoelens. Van “zijn” marathon. Het resultaat is een hele reeks cartoons die op een heel grappige manier weergeven hoe een loper een marathon beleeft. Van de wekker die ‘s morgens vroeg afloopt, over de metrorit naar de start en de laaaaaange tocht tussen start en finish. En dat is toch wel even het delen waard. Ik voeg hier een fotootje toe van één van de cartoontjes waarbij Niemann duidelijk dringend nood had aan krachtvoer of drank, maar wie alle cartoontjes wil bekijken kan dit hier doen. Veel plezier!

Geef een reactie