Een droom met een deadline

De loopdoelen voor 2012 zijn gehaald. De marathon onder 3 uur 10 minuten, de halve onder het anderhalve uur, de uitdagende ultra MMT finishen en een goede beurt maken in mijn leeftijdscategorie in de Berlin Cup, een regelmatigheidscriterium over 15 wedstrijden tussen 6 km en een halve marathon. Tijd om achterover te leunen in de zetel en tot na de winter helemaal niets meer te doen dus…

Neen! Vergeet het! Het doel is gehaald, dus moet er gewoon snel een nieuw doel komen, vooraleer het te laat is en mijn lichaam gaat wennen aan een rustig leventje.

Na alle culinaire uitspattingen en het gebrek aan trainingsvlijt de voorbije weken, was het deze week tijd om te overdrijven in de andere richting. De training voor de 6 uur van Troisdorf, in de buurt van Keulen, op 3 november werd ingezet. Gelukkig was er mijn zus die als reddende engel dit onstuimige voornemen ongewild de kop indrukte. Zij beviel deze week een beetje te vroeg van dochtertje Nele en nu is Gent het doel geworden in datzelfde weekend, en niet al lopend, maar met de trein.

Nog 11,5 maand en het is weer zover

Maar een doel moet er zijn. En als ik er zo eens over nadenk, heb ik er eigenlijk al heel wat in 2013 en is het nu al de moeite om de hele winter door te trainen. Standaard op de agenda staat de marathon van Berlijn. Morgen om 12 uur beginnen de inschrijvingen voor 2013 en wie zin heeft om mee te lopen, kan zich maar beter meteen morgen inschrijven, want de eerste 10 000 startplaatsen kosten 60 Euro, de volgende zijn meteen een stuk duurder (tot 110 Euro).
Die 10 000 goedkoopste plaatsen waren vorig jaar binnen enkele uren uitverkocht, dus snel wezen is de boodschap.
En hier in Berlijn wil ik snel zijn, heel snel. Onder de 3 uur. Vanaf morgen is dat doel een droom met een deadline (vrij naar Peter Darbo).

Vriendjes Alex en Andreas bij de Hongaarse supermarathon 2012. Wie kan nu nog nee zeggen?

Op het programma staat ook de Barbarossaloop in juli, een vijfdaagse van in totaal 323 km op een van de oudste en mooiste wandelwegen van Duitsland. Tot nu toe was het maximum een driedaagse, dus voordien moet er nog eens vierdaagse gelopen worden, ah ja. Honderd procent zeker is het nog niet, maar de Hongaarse supermarathon in 4 dagen rondom het Balatonmeer (195 km) klinkt wel heel aanlokkelijk, zeker nu Julie het eventueel wel ziet zitten om er samen te lopen. Over die plannen lees je hier op deze blog ongetwijfeld binnenkort meer. Tel daar nog een 6-urenloop in juni en de Berlin Cup editie 2013 bij op en het is meteen alweer een erg vol jaar.

En toch ontbreekt er iets. De dichter Jacques C. Bloem zei ooit: “Een van de vele tekenen van de menselijke domheid is de bewondering voor energie. Op zich zelf is energie een volkomen neutrale eigenschap, die pas bewonderenswaardig wordt als het doel, waarop zij zich richt, dat is.”  Ik ben het niet helemaal eens met Bloem, maar om die winter door te komen heb ik hier en daar wel een wedstrijdje nodig en moet er toch nog één serieus doel bij, zo een op middellange termijn. Even de marathonkalender checken dus. En de ideale wedstrijd gevonden: de marathon van Kiel op 23 februari. Wanneer begint de training dan? Jawel, vandaag!

 

Geef een reactie