Bruggenloop Rotterdam in de agenda!

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om te snuisteren in de vele loopagenda’s en er net dié wedstrijden uit te kiezen die nét dat tikkeltje anders zijn? Die ene race die eruit springt, zij het omwille van de locatie, het tijdstip waarop gelopen wordt of het uitgestippelde parcours.  Ja toch?  Beweren dat het plannen van wedstrijden al de helft van de fun is, is misschien veel gezegd, maar het is toch een deel van de fun. Want plannen betekent dromen. Plannen betekent verwachtingen koesteren. Plannen betekent mooie vooruitzichten creëren. In kort: plannen is fun!

Nu had ik voor dit najaar al een leuke selectie aan halve marathons doorgevoerd om zo m’n agenda te vullen en ervoor te zorgen dat van nu tot eind november geen wedstrijdloos weekend meer te vinden is. En nu had ik ook al, als kerstcadeautje aan mezelf, als geweldig alternatief voor de gevulde kalkoen met kroketten, een inschrijving aan de Portsmouth Coastal Waterline Marathon, in m’n planning voorzien. Maar wat voor de periode tussen eind november en de marathon? Toch geen wedstrijdloze weekends zeker? Dat kan niet zijn!

Maar geen paniek. Alleen rust en kalmte kan ons redden. Rust, kalmte én…. de Bruggenloop in Rotterdam die op zondag 9 december 2012 worden georganiseerd :-) . Een 15-km loop door en rond Rotterdam die, met start en finish in de buurt van het stadion Feijenoord, zowat elke mogelijke brug in de omgeving aandoet. Voor niet-lopers misschien niet zo speciaal – “een brug, so what?” – maar de lopers onder ons weten dat bruggen venijnige kuitenbijters kunnen zijn. Die weten dat bruggen zwaar roet kunnen strooien in ambitieuze PR-plannen en dat behalve architecturale schoonheid er voor lopers niet veel positiefs aan bruggen te vinden is. Maar net dat maakt deze loop zo speciaal. Ik liep deze wedstrijd al eens in 2007 en houd er bijzonder leuke herinneringen aan over. En geloof het of niet: ondanks de vele bruggen liep ik wel mijn PR op de 15km in Rotterdam destijds. Een PR dat bijna 6 jaar na datum nog steeds stand houdt (tenzij je de resultaten van de halve marathon van Eindhoven meetelt, maar dankzij jullie reacties weet ik dus dat dat eigenlijk niet mag). Of hoe het Rotterdamse asfalt mijn voeten vleugels heeft gegeven toen. Hopelijk doet het dat dit jaar nog eens opnieuw. Wetende dat de wedstrijd dit jaar haar 25 jaar jubileum viert belooft het alvast een speciale editie te worden. En wie weet wordt de stunt van in Eindhoven herhaald?

See you there?

De bruggenloop in Rotterdam doet verschillende bruggen aan – nu dus wel op 09/12/2012

Geef een reactie