Pronostiekjes….

Het is zo’n beetje traditie in lopend blog- en facebookland om voorafgaand aan een grote wedstrijd waar je lang voor hebt getraind, je vriendjes en vriendinnetjes uit te dagen een pronostiekje te wagen over de eindtijd die je gaat lopen. Dit meestal gevolgd door de belofte van een leuke (en vooral: lekkere prijs) voor die persoon die er met zijn of haar pronostiekje het dichtste bij zat. Gewoon voor de fun. Niet voor grote prijzen, enkel voor het plezier. Voor de loper in kwestie betekent het een extra motivatie, de “gokkers” kunnen alleen maar hopen dat de loper zo dicht mogelijk bij de voorop gestelde tijd eindigde.

Zo geschiedde ook enkele weken geleden. Collega loper en blogger Veerle daagde ons aan de vooravond van haar derde marathon, die ze in Eindhoven zou lopen onder begeleiding van Veerle en Philippe, uit om te raden welke haar eindtijd zou zijn. Aangezien haar vorige PR op 4:58 stond vond ik elke tijd onder 4:57:59 sowieso fantastisch. Toch gokte ik voor Veerle op een wel zeer ambitieuze 4u12. Dom? Helemaal niet. Want Veerle heeft hard getraind, verloor vele kilootjes en kon met Veerle en Philippe op geen betere hazen rekenen. Een eindtijd van 4u12 was haar dus méér dan gegund. En zeker als me dat een prijsje zou opleveren.

En wat raad je?  Zondag 14 oktober was voor vele lopers een topdag. Het regende PR’s in lopersland, en niet in het minst bij Veerle! Ze kwam in haar derde marathon na 4:11:47 over de finish, waarmee ze haar PR met meer dan 40 minuten verbeterde op die afstand. Ongelofelijk! Haar verslag lees je hier, zeker doen, het is een topprestatie. Top voor mij was natuurlijk dat mijn bescheiden gokje meteen het dichtste bij haar eindtijd bleek te liggen, waardoor ik de winnaar van de pronostiekjes werd. Deze keer. En daarom vond ik deze week dit in de bus! Dankjewel Veerle en nogmaals proficiat!

Pronostiekjes opstellen kan zo zijn voordelen hebben!

Zelf loop ik straks een wedstrijdje in Nazareth. Na een week in bed te hebben gelegen met sinusitis in gezelschap van cortisone en antibiotica heb ik de geplande halve marathon maar wijselijk geschrapt. In de plaats zal ik 5km meelopen met Greet, mama van Wodan (ster van de tweejarigenrace in het STAM), die er haar allereerste wedstijdje loopt na in juni met start-to-run te zijn gestart. Ideaal, zo heeft Greet gezelschap en zo ga ik zeker niet te hard! Kom vanavond maar lezen hoe het is geweest.

Geef een reactie