En hoe zou het ondertussen in Health City zijn?

Geld city?

Misschien herinner je het je nog, het artikel dat ik hier enige tijd geleden postte inzake Health City. Of was het Geld city? De blogpost bevatte een opsomming van zaken die volgens mij helemaal fout lopen in de fitnessclub waar ik me jarenlang prima op m’n plekje voelde, maar die sinds de overname van Passage Fitness First door Health City lijkt te muteren in iets wat meer op een nachtmerrie lijkt dan iets anders. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik niet veel later m’n abonnement bij Health City ook effectief heb stopgezet. Ik moest nog de maanden september en oktober uitdoen, en dan kon ik er weg. Morgen is het dus tijd voor een nieuw begin.

Het was niet mijn bedoeling hier nog op terug te komen. De reacties van de meeste lezers waren duidelijk: ik was niet de enige die dergelijke toestanden al had meegemaakt, bij Health City of ergens anders. Toch was er één iemand, ik vermoed van Health City zelf, die het nodig vond volgende reactie te plaatsen:

beste Julie, als je een andere fitness kan vinden waar het personeel uit zichzelf de moeite doet om ookmaar iets voor hun klanten te doen zoals hapjes, entertainment, een speciale les, een feestje, gewoon een kleine extra dan zou ik daar maar gaan, veel succes!! De airco werkt en het zwembad gaat open maar madam moet per sé klagen over haar uurke spinning ocharmkes toch..Als het je zo stoort dat uw maandelijkse bijdrage met 2 euro is gestegen en ge een uurtje minder kunt spinnen dan zal je het nog zwaar te verduren krijgen in het leven..take a chill pill.. ;-)

Ook hier was ik niet van plan echt op te reageren. Ieder zijn mening en het is natuurlijk voor Health City zelf niet leuk om dergelijk bericht te moeten lezen op het internet, hoewel ik niets geschreven heb wat niet waar was. Ik ging dus eigenlijk écht niet vermelden dat er vorige week wéér twee mensen door hun spinningfiets gezakt zijn. Of dat de airco het weer twee weken aan een stuk liet afweten (herinner je nog lerares Margarita die ons wilde doen geloven dat we in de woestijn aan het spinnen waren?). Of dat er in de mannendouches geen zeep meer voorhanden is. Of dat de micro’s in de spinningzaal constant uitvallen en op vrijdag 12/10 de muziek installatie het niet deed. De leraar ging een andere radio halen, die het ook niet deed. Op den duur stonden er vier (!!) installaties in de zaal, een moderne disco is er niets tegen. Maar geloof me,  echt,  ik ging het allemaal laten passeren en er met geen woord over reppen.

Maar…. wat ik vandaag zag staat zo haaks op bovenstaande reactie die dateert van begin september (!!)  – we zijn ondertussen bijna eind oktober -  waarin gezegd wordt dat het zwembad opengaat, dat ik dit toch even met jullie wil delen. Sinds kort valt dit te lezen in onze Health City:

Dus nog maar eens: het zwembad gaat met x aantal weken vertraging terug open en…. je mag er niet meer gewoon in zwemmen, wat vroeger wél mocht, maar enkel lessen volgen. Uiteraard blijft het abonnementsgeld gelijk, of wat had je gedacht?

En als we dan toch bezig zijn over abonnementsgeld… het ging me uiteraard niet om de 2 EUR indexatie die werd aangerekend, het gaat om het feit dat spinningmaatje X voor exact hetzelfde abonnement 36 EUR betaalt, spinningmaatje Y 48 EUR terwijl ik om één of andere reden 61 EUR moet neertellen. Begrijpe wie begrijpe kan…..

Point proven? ALOHA zeggen ze dan…

Geef een reactie