Obama wint marathon ;-)

Driewerf hoera! Ik ga het niet onder stoelen of banken steken, ik ben héél tevreden met de keuze van de Amerikaanse kiezer. Dat ligt niet alleen aan het feit dat ik een jaar gewoond heb in het bijzonder democratische California en daar dus wellicht blauwe invloeden meekreeg, maar ook omdat ik me gewoon heel goed in de standpunten van Obama kan vinden. De idee dat Mitt Romney het land zou gaan leiden gaf me de bibbers over het hele lijf. Dit is een sportblog, geen politieke blog, dus ik ga het wat dat betreft hier bij laten en jullie niet om de oren slaan met 37 argumenten voor of tegen. Wat ik wél met jullie wilde delen is volgende quote die ik op Twitter bij een Amerikaanse kiezer zag, en die ik als loper natuurlijk wel leuk vond:

Het was een spannende wedstrijd, maar geen sprint…. het was een marathon. En zoals in elke marathon kies ik voor de Keniaan

Ik vond het wel grappig. Ik voel de critici wel al komen met opmerkingen als zou deze quote racistisch zijn of zo, maar in deze context is dat duidelijk niet het doel van deze opmerking. Barack Obama is trouwens geen Keniaan, voor alle duidelijkheid ;-) .

We zouden – als sportieve Europeanen –  misschien wél een discussie kunnen starten over het supporteren voor Kenianen bij marathons ;-) Wij kunnen toch ook snel lopen?

bron: www.nieuwsblad.be

Veel succes Obama!

Geef een reactie