Stadium goedgekeurd en welbevonden!

November! Eindelijk! Ik vermoed dat dit wel de allereerste keer is in m’n 33-jarig bestaan dat ik effectief blij ben met de komst van deze anders zo grauwe, koude, ietwat karakterloze herfstmaand. Een maand waarin het “nieuwe” van het nieuwe schooljaar voorbij is, maar het stemmige van de feesten nog te veraf is. Een mossel-noch-vismaand. Een dertien-in-een-dozijn-maand. Een laten-we-deze-maar-snel-vergeten-maand. Maar zo niet dit jaar! Nee, sinds midden september keek ik reikhalzend uit naar het moment waarop de pompoenen met griezelig uitgesneden gezichten hun intrede zouden doen in het straatbeeld want dat zou betekenen dat november in aantocht is en dus…. dat ik eindelijk afscheid kon nemen van Health City en deze op winst beluste fitness kon inruilen voor Stadium! 3…. 2….. 1 . Go! Eindelijk is het zover!

Het was dus met hoge verwachtingen dat ik gisterenavond voor het eerst m’n nieuwe club zou gaan verkennen. Ietwat onwennig meldde ik me aan de receptie aan, waar meteen alle onwennigheid smolt als sneeuw voor de zon. Ik werd supervriendelijk onthaald, kreeg m’n lidkaart, een hele uitleg over waar alles was en meteen ook twee “ticketjes” voor de twee spinninglessen van die avond. Onthaal aan de balie? Goedgekeurd en welbevonden!

Mijn ontdekkingstocht bracht me vervolgens naar de kleedkamers. Voor mij een test voor properheid van de club. Een test die ze met vlag en wimpel doorstaan. Een gezellige, functionele kleedruimte, met aparte hokjes voor wie wil, kastjes, douches, en ja hoor, zelfs zeep in de zeepbakjes, wat krijgen we nou ;-) . Veel tijd breng ik er echter niet door. Ik kleed me snel om om nog voor de eerste spinningles de strijd aan te gaan met m’n flubberarmen op de krachttoestellen. Euh… krachttoestellen? Waar vind ik die nu weer? Even later vind ik deze in de grote fitnesszaal, die er supergezellig uitziet, sfeervolle verlichting en een bijzonder interieur. Je zou hier gewoon al uren willen vertoeven alleen omdat het er zo gezellig is.

Fitnesszaal op de gelijkvloers met cardio- en krachttoestellen (er is er ook nog één beneden)

Nadat ik alle krachttoestellen had uitgetest en m’n flubberarmen zienderogen zag verminderen (yeah right… dromen mag) was het tijd voor de spinninglessen. Deze vinden plaats in de “spinningloft”, op de eerste verdieping onder het dak. Het geheel heeft een ietwat industriële look, wat ik wel leuk vind. Helemaal in m’n nopjes omdat ik eindelijk weer eens twee uur na elkaar zou kunnen spinnen installeer ik me op m’n (bijzonder goed onderhouden) fietsje. Leuke verrassing: de spinningleraar van dienst is Fabian, die in betere tijden ook les gaf op Health City maar om begrijpelijke redenen daar de handdoek in de ring gooide. Wat leuk om elkaar terug te zien! Ik zie het plots nog meer zitten. En terecht. Wat volgde waren twee super intensieve uurtje spinning die ontzettend veel deugd deden en doen smaken naar meer. Donderdag herhalen we het dus nog eens, ik kijk er nu al naar uit! :-)

De spinningloft, al staan de fietsjes nu wel in de andere richting

Stadium heeft de eerste test dus met glans doorstaan. Volgende week ga ik eens een les “Ubound” proberen, een intensieve training waarbij trampolines gebruikt worden en waarbij je 900 kcal per uur zou verbranden… ik ben benieuwd! Straks heb ik helemaal geen flubberarmen meer ;-)

Geef een reactie