De ultra-trail-smaak te pakken

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. We zouden lang kunnen blijven stilstaan bij wat dit seizoen ons heeft gebracht, en dat zullen we ten gepaste tijde ook inderdaad wel even doen. De  eindejaarsoverzichtjes op de loopblogs zijn immers ondertussen bijna traditie geworden.   Toch moeten we ook op tijd een blik vooruitwerpen en plannen maken voor de toekomst. Want niets zo motiverend als een vooropgesteld doel om je trainingen netjes af te werken in plaats van in je luie zetel te blijven liggen. En dus is ondergetekende op zoek naar een doel. Een loopdoel wel te verstaan, over het doel van het leven ga ik me niet uitspreken want dan gaan we de filosofische, en voor mij bijzonder gevaarlijke toer op ;-) . Nee, we houden het lekker concreet: welke doelen worden bepalend voor 2013?

Zonder meteen de agenda voor 2013 volledig te hypothekeren – ik wil immers nog de vrijheid hebben om “m’n goesting” te doen, te lopen als het me uitkomt en niet te lopen als het me niet uitkomt en onverwacht leuke wedstrijdjes die zich aandienen toch mee te pikken – zijn er toch al een aantal elementen die ik voor volgend jaar in m’n koppie heb gestoken. En mensen die me kennen weten: als het in m’n koppie zit, krijg je het er héél moeilijk terug uit ;-) Dat belooft!

Zo wil ik vast en zeker meer aan trailrunning gaan doen. Ik mocht al proeven van de Bouillonante in 2008, van de Ecotrail in Brussel dit jaar en van de ‘t is voor niksloop in Geldrop. Stuk voor stuk geweldige trailruns met elk hun eigen karakter. En het smaakt naar meer. Daarom hoop ik de Bouillonante opnieuw in de agenda te kunnen zetten (als ik ingeschreven geraak tenminste), maar ook de Trail du Mont in januari en  de Trail des Fantômes in augustus doen me watertanden! Nog een geluk dat we hier in België gezegend zijn met “dardennen”, de perfecte speeltuin voor dergelijke trailruns! Wordt vast en zeker vervolgd!

Ten tweede heb ik dit jaar echt de smaak van het ultralopen te pakken gekregen. Dat wil zeggen,  met “ik” bedoel ik m’n koppie. Of ik lijf en leden helemaal mee heb, daar ben ik nog niet 100% zeker van, dus we gaan dat rustig verder opbouwen, maar ikzelf vind het alvast de max. Het urenlang lopen, zonder nadenken, op een rustig tempo, echt zalig! Ik heb ten volle genoten van de 6 uren loop van Aalter dit jaar, mijn debuut op de ultra. Geheel onverwacht maalde ik rondje na rondje, terwijl ik normaal gezien na 3 rondjes van hetzelfde de handdoek in de ring gooi wegens saaiheid. Zo niet in Aalter. Nope, net geen 30 rondjes wist ik er daar uit te persen, goed voor net geen 60km officieel. Dat kan beter, toch? Ja hoor en dus…. heb ik me ingeschreven voor de 6 urenloop van Stein, die op 3 maart plaatsvindt. Gelukkig zijn het daar rondjes van 3km in paats van 2, ‘k zal dus met 20 rondjes al heel tevreden mogen zijn!

En dan is er nog de Balatonkwestie. To Balaton or not to Balaton, that’s the question. Maatje Mathias – jullie wel gekend omwille van zijn gastposts hier op m’n blog – probeert me immers zo zot te krijgen (alsof we al niet gek genoeg zijn) om eind maart mee te doen aan de Balaton Lake Super Marathon. Niet zomaar een marathon. NIet zomaar een ultraloop. Nee, gewoon ronduit gekkenwerk: een tocht van +/- 195 km rondom het Balatonmeer in Hongarije, af te leggen in 4 etappes van elk +/- 50 km. Vier marathons met een plus dus op vier achtereenvolgende dagen. De “watjes” kunnen ook voor de helft gaan. Ik ben dus nog aan het nadenken of ik een watje ben of een bikkel. Of gewoon helemaal niets. Het lijkt natuurlijk wel erg leuk om doen, maar zal ik dat wel kunnen? Het zou natuurlijk wel leuk zijn, en staat alvast garant voor leuke blogposts… Maar of de beentjes het even leuk gaan vinden? Twijfel! Deze ligt dus nog niet 100% vast… (misschien wel 95% ;-) ).

Je ziet, plannen genoeg voor 2013. En dan hebben we het nog niet eens over de klassiekers gehad, zoals daar zijn: de stadsloop in Gent (10km), de 20km van Brussel, de halve marathon Deinze-Bellem, de personeelsmarathon van UGent, dan nog ergens een najaarsmarathonneke en tussendoor wat halve marathons om de boel op te vrolijken…

We weten weer waarvoor we trainen!

Tips voor leuke, bijzondere, uitdagende, speciale… wedstrijden zijn altijd bijzonder welkom!

Geef een reactie