Verlicht brein?

November. Herfst. De temperatuur zakt. De dagen worden korter. Trainingen worden nu bijna noodgedwongen  - behalve in het weekend – in het donker afgewerkt. Shorts en T-shirts maken stillekesaan plaats voor lange tights en bovenkledij met lange mouwen. Maar dat volstaat niet. Je mag misschien wel warm hebben tijdens het lopen, minstens even belangrijk is het om goed zichtbaar te blijven voor de andere weggebruikers die je tegenkomt. Anders zou je wel eens in een onaangename botsing kunnen terecht komen of de wielen van een auto van iets te dichtbij te zien kunnen krijgen. “Zien en gezien worden”, dat is de boodschap. En dat is hier niet anders. Toegegeven, zo’n fluo hesje is niet bepaald het meest sexy kledingstuk uit m’n kleerkast, maar als het het verschil kan betekenen tussen leven en dood (om het nu even héél dramatisch uit te drukken), dan trek ik dat jasje vrolijk aan. Dankzij m’n werkgever, Universiteit Gent, is dat jasje alweer nét iets sexier geworden dan het vroeger was, we kregen er namelijk eentje met een heel leuk logo op : “verlicht brein”. Of de vlag de lading dekt in mijn geval laat ik in het midden, maar ik ben wél lekker zichtbaar voor mijn medemens op straat. Zeker met de extra fluo handschoentjes die ik me ook nog heb aangeschaft. Winteravonden? Ik ben er klaar voor!

Verlicht brein? Wie weet. Maar in ieder geval: een zichtbaar brein! Het uwe ook?

Geef een reactie