City Running Tours Gent!

Whoa! Net wanneer ik denk dat ik, na de dodentocht en de zesurenloop, het zotste wel alle-maal hebt gehad en dat het niet veel gekker kan worden, vind ik op m’n facebookpagina een berichtje van loopmaatje Bert (zeker en vast als dank voor de banaan die ik na de halve marathon Deinze-Aalter in een vrijgevige bui aan zijn schattig zoontje schonk ;-) )  :

“Iets voor u?”, vraagt Bert dan. Hoe moet ik dat nu weten? Ik zit in de Zweedse les wanneer ik maandagavond het berichtje op m’n iPhone zie verschijnen en zie enkel de link, meer niet. Ik moet eigenlijk opletten, maar het bericht bijt in mijn billen. Wat zou dat toch kunnen zijn?  Als mensen me vragen of iets voor mij is, dan begint het immers al te kriebelen, nog lang voor ik weet waarover het gaat en schiet de “ja” al door m’n hoofd. Gevaarlijk. Stiekem, tussen twee Zweedse pluralissen door (sorry juffrouw Griet), open ik toch snel de link. Wat blijkt? De nieuwste trend in hippe grootsteden als Londen, New York en Parijs heeft ook mijn minstens even hippe niet-zo-groot-stad Gent bereikt: City Running Tour! (klik op foto).

Het concept? Eigenlijk geweldig eenvoudig. Neem een geweldige stad als Gent, die ongelofelijk veel te bieden heeft. Voeg daaraan toe een continue stroom van toeristen/bezoekers en zaken-mensen, de een al iets sportiever dan de ander, die allemaal bijzonder nieuwsgierig zijn naar de pareltjes van de stad. Een deel van die toeristen/bezoekers is het misschien zat om door de straten te hossen met één blik op een stadsgids en een ander op de bezienswaardigheden, de platgetrapte bezoekerspaden nog wat meer afslijtend. Die groep wil het ook wel eens op een andere manier beleven. En de zakenmensen… die hebben misschien niet zoveel tijd om alles te bezichtigen tussen hun meetings door en willen alles héél snel zien. En dan heb je …. een initiatief  als City Running Tours Gent die een volwaardig alternatief voor de traditionele stadswandeling biedt : een stadstour al lopend! Jawel, in kleine groepjes kunnen sportieve bezoekers alle hoekjes van de stad ontdekken, begeleid door een ervaren loper uit de stad zelf die hier en daar de nodige uitleg geeft. Geïnteresseerden kunnen kiezen tussen twee kortere loopjes in de stad, waarbij je op een uur tijd alle trekpleisters hebt gezien, of een langere die langs de Blaarmeersen (mijn tweede thuis dus) en de Bourgoyen gaat (waar ik elke boomwortel weet liggen). Dat alles aan een gemoedelijk tempo van 9-10 km/u, ze willen nu ook niet dat die mensen de rest van hun verblijf op hun hotelbed moeten liggen puffen om te bekomen van de rit natuurlijk ;-) En nu komt het …

Wat Bert me eigenlijk wilde vertellen is dat de organisatie, of liever, dat Wim nog op zoek was naar “enthousiaste Gentse lopers, ouder dan 18 jaar, die trots zijn op hun stad, een goede loopconditie hebben en een goed voorkomen“. Aangezien ik aan 4 van de 5 voorwaarden dacht te voldoen (dat van dat goed voorkomen, daar ga ik het maar niet over hebben ;-) )  én omdat ik het wel helemaal zag zitten om bezoekers rond te leiden in m’n eigen stad en al lopend dan nog wel, schreef ik een mailtje naar Wim. Ik zag mezelf natuurlijk meteen al omringd door 5 (bijzonder knappe) Italianen of Spanjaarden vrolijk tetterend langs het Gravensteen en de vrijdagsmarkt huppelen natuurlijk. Haha, dromen mag.  Niet veel later volgde een tweede mailtje, dan een telefoongesprek en hopla… gisteren zat ik plots naast Wim in de cafetaria van het GUSB om een en ander te bespreken.

Altijd spannend zo’n nieuwe ontmoeting. Met wie ga je te maken hebben? Wat wordt er allemaal verwacht? Zal ik het mogen doen? Als ik al enige zenuwen had verdwenen die al snel als sneeuw voor de zon. Wim bleek een al even ondernemende enthousiaste sporter te zijn als mezelf. Ex-triatleet, karate-man, ex-sportjournalist van Stubru, zwemtrainer, loper,  graphic designer … Zoveel interessante topics om over te vertellen dat we al ruim een half uur verder waren voor het woord city running tour ook maar ter sprake kwam. Go figure. Het klikte dus wel, er werd langs beide kanten honderduit verteld. Wim vertelde over zijn plannen, de keuze aan routes, het doelpubliek, enkele praktische zaken. Hoe meer we babbelden, hoe enthou-siaster ik zelf werd en ik betrapte me er al op vragen te stellen zoals “en hoe zullen we dat dan doen…”, om er dan snel aan toe te voegen “… als jij dat ziet zitten dat ik meedoe tenminste” ;-) Enthousiaste Julie liep weeral hard van stapel. Maar Wim antwoordde bevestigdend, dus…..

Ondergetekende heeft een nieuw projectje om haar tanden in te zetten en mag meewerken aan het initiatief van de City Running Tours Gent. Maar hoe COOL is da? Toch ongelofelijk de max! Wordt dus ongetwijfeld vervolgd en aan alle niet-Gentenaars onder jullie: kom vanaf april 2013 Gent bezoeken en doe dat liefst al lopend. Er zal alvast een gewéldige gids voor je klaarstaan :-) Gentenaars natuurlijk ook welkom!  Spread the word!  Check out the website!

Bron: www.cityrunningtours.be

Geef een reactie