In het boekenrek – R is for running

Tijd voor een literaire break. Op het menu deze pauze? Naast een overheerlijke tas koffie en misschien een koekje…. het boek “R is for running” van Ray Charbonneau. Charbonneau, een Amerikaanse loper verwent ons onder het motto “er zijn 26 letters in het alfabet en 26 mijl in een marathon, dat kan toch geen toeval zijn?” met een klein lexicon voor de loper. Of hoe hij het zelf zegt: “a lighthearted lexicon that spells out what it means to be a runner”. En je mag dat “spellen” dan ook letterlijk nemen. Elke letter van het alfabet wordt namelijk door de auteur in verband gebracht met één specifiek element van het lopers-universum, waarna ons een bijhorend gedicht wordt voor-geschoteld, voorzien van een leuke foto of tekening. Van carbo-loading tot fun en helemaal tot een trofee… de verzameling termen geeft een goed beeld weer van wat lopers zoals tegenkomen of wat er bij hen leeft. De bijhorende gedichtjes zijn van het type “kort maar krachtig”, maar volgens mij bijzonder to-the-point. Een klein en kort, maar grappig en bij wijlen bijzonder herkenbaar boekje dat zeker eens de moeite is om lezen.

Aangezien er maar 26 letters zijn ga ik in m’n blogpost niet te veel verklappen. Maar deze kan je ook op internet vinden, dus deel ik hem hier ook. De rest zal je zelf moeten lezen :-)

Onder de indruk? Ray heeft ook een blog waar je zijn verhalen en avonturen kan volgen. Zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen.

Geef een reactie