Leven is het meervoud van lef

Leven is het meervoud van lef. Soms moet je gewoon eens gek durven doen. Eens durven risico’s nemen en zotte dingen doen. Want als je nooit iets nieuws probeert, zal er nooit veel spannends in je leven gebeuren en verloopt elke dag volgens een mooi uitgedokterd stramien. Voorspelbaar en veilig. Maar ook een beetje saai, niet? Dus carpe diem! Durf eens gek doen!  Ok, het kan dan wel eens foutlopen. Soms verloopt het niet helemaal zoals verwacht, maar daar trek je dan weer lessen uit en als je dat met een nodige dosis humor bekijkt, kan je er achteraf nog hartelijk om lachen ook, met die stommiteiten. En ik… ik ben misschien al op weg naar mijn volgende stommiteit. Of misschien niet. Als we ‘t niet doen zullen we ‘t nooit weten. Onder het motto “leven is het meervoud van lef” heb ik, met alle lef die ik vond, me ingeschreven voor de supermarathon rond het Balatonmeer in Hongarije.

Supermarathon? Jawel, een prachtige wedstrijd in Hongarije over een afstand van 192,5 km. De organisatie is wel zo vriendelijk om die op te splitsen in verschillende etappes; toch wel vier, waardoor je elke dag iets meer dan een marathon loopt. Zeer attent, vind ik dat.  De organisatie brengt bovendien elke dag, terwijl je je in het zweet loopt, netjes je bagage naar het volgende hotel, zodat je ‘s avonds niet meer moet doen dan je voeten onder tafel steken, eten en slapen. En het einde van de rit heb je het hele balatonmeer rondgelopen. Leuk toch ? Lekker relax ;-)

Het Balatonmeer? Met haar 592 m² oppervlakte en 192,5 km omtrek is ze het grootste meer van midden-Europa. Het meer ligt in het westen van Hongarije en eigenlijk mogen we niet “balatonmeer” zeggen, want de “ton” in balaton betekent eigenlijk al meer. Dus als je balatonmeer zegt, zeg je eigenlijk balameermeer. Als je nog kan volgen ;-)  Dus vanaf nu: lopen rond het balaton :-) Het is één van de grootste toeristische trekpleisters van het land omdat het gemiddeld maar drie meter diep is, waardoor in de zomer het water lekker warm wordt. Daar zullen wij natuurlijk niet veel aan hebben, aangezien we errond gaan lopen, al bestaat de kans volgens mij dat ik na drie dagen uit pure miserie effectief in dat water spring. We zullen zien. Het is in ieder geval een prachtige omgeving met een rijke fauna en flora waar we vier dagen lang van zullen kunnen genieten. Zalige vooruitzichten!

Foto genomen vorig jaar tijdens de race. Moooi!

En het wordt nog zaliger. Want zo’n onderneming doe je natuurlijk niet alleen. Ik voelde me niet bepaald geroepen om helemaal in m’n eentje het hele roteind rond dat meer te hossen. “Me, myself and the lake” mag dan wel bijzonder romantisch klinken, ik heb zo’n flauw vermoeden dat de romantiek na 1,5 dag al héél ver te zoeken zal zijn. En al lopend kan je dan wel je hoofd leegmaken, maar ik denk niet dat daar een voorraad voor vier dagen inzit. Dus…. dan gaan we met een loopmaatje he! En haha! Ook dat is geen probleem: maatje Mathias – jullie wel bekend als gastblogger hier op deze blog – ziet dit ook wel volledig zitten. Voila! Dat worden alvast een aantal leuke duo-blogposts als we in Hongarije zitten, me dunkt!

Het grote doel voor 2013 is daarmee meteen vastgelegd: van 21 tot en met 24 maart lopen wij de ultra rond het balatonmeer! Woehoe! Spannend!  Inschrijving? Check ! Borstnumer? Check! (186). Loopmaatje? Check! Goesting? Check! Toestemming van de baas om verlof te nemen? Check! Vliegtuigtickets? Check!  Conditie? Euh…….. TRAINEN GEBLAZEN!!!

Alle pijlen leiden naar het balatonmeer!

Is dit gekkenwerk? Waarschijnlijk wel. Gaat het me lukken? Geen idee. Meer kans van niet, dan van wel, lijkt me zo. Maar ik vertrek met de idee om te genieten. Om te wandelen als het moet, om te stoppen als het echt niet anders kan. Maar als het lukt: om ver te lopen. Domme dingen ga ik niet doen. Heb ik last, dan stop ik en zoek ik wel een fietsje om rond het meer te crossen. Maar stel…. stel…. dat het lukt… Het zou toch zonde zijn het niet geprobeerd te hebben. Want leven is het meervoud van lef! 

Geef een reactie