De jelly bean marathon :-)

Dat ik binnen een zestal weken aan de start sta van wat hopelijk mijn elfde marathon moet worden, is waarschijnlijk geen nieuws meer voor jullie. Dat die elfde marathon zal gelopen worden aan de Britse zuidkust, namelijk in Portsmouth, is voor de trouwe bloglezer evenmin een verrassing. Het beestje kreeg ook een naam: de Portsmouth Coastal Waterline Marathon. Combineer “marathon” en “zuidkust” met elkaar en je zal waar-schijnlijk ook al tot de conclusie gekomen zijn dat een groot stuk van deze marathon langs de kustlijn wordt gelopen, waardoor ze meer weg heeft van een trailrun dan een stratenloop. Goed gedacht!

Maar wat jij, noch ik, hadden kunnen raden is dat deze marathon…. de JELLY BEAN marathon zou worden! Ja echt, u leest het goed. Mijn elfde marathon wordt niet langer de “Britse” marathon of de “kust” marathon genoemd, maar wel, de jelly bean marathon, naar die zo-degoutant-chemisch-smakende-maar-overheerlijke-en-verslavende-kleurrijke snoepjes waar ik mij al verschillende keren ziek in heb gegeten. Echt! Ik zou nog een lyrische beschrijving kunnen geven over hoe de zwarte (drop) en de witte (vanille) m’n voorkeur hebben en hoe de lichtgroene (appel) bijzonder lekker smaken, maar vooraleer jullie me volledig gek verklaren zal ik jullie eerst laten meegenieten van de mail die ik deze week van de organisatie ontving:

“Dear marathon Runner.

40 days till marathon day. Hope the training is going well. We will have the full list of race info available for you around the 24th November. As i mentioned in my previous mail with regards to Race numbers and Race timing chips, remember race numbers will not be sent to you. Your options for number and chip collection are as follows!

1. Come along to Alexandra sports on the corner of Gladys Avenue and northern parade, Portsmouth, on Saturday 22nd from 8am till 5pm for a marathon expo, here you will be able to collect your race pack with race number and timing chip. Also we will have some light refreshments available and free mince pie. Also stock up on those last minute things you may need. This will be ideal for local runners and those who are traveling down and staying overnight on the Saturday. Thus giving you more time on the Sunday morning as you will be ready to rock up and run.

2. Or come and collect your race pack on Sunday morning (race day) from race registration inside the glass house at the rear of the pyramid centre overlooking the start/finish area. This will be available from 7.30am on the morning up till 9.20am. 

And some info reference water stations. These will be stocked with a selection of the following. Shotz energy gels, jelly beans, jelly babies, bananas, biscuits, cakes, water, orange squash, brandy and wine and good old christmas cheer. 

Please remember that the route is a coastal path and please do not litter as you run along, carry to the next bin, and we will have some at each water stop as well, your help in this matter is much appriecated and helps keep the country side clean. Route inspections have been taking place over the last few days and all is looking good. a little slippery and muddy in places so hope for a cold snap soon to firm it up and dry it out abit.

Kind regards from Rob ( race organiser )”

Woehoe! Heb je dat nu al geweten? Dit wordt gewoon een gezondheidswandelingetje van 42km van de ene jelly-bean post naar de andere. Oké, oké, ik weet dat de meesten van jullie eerder over de woorden “brandy” of “wine” zouden gevallen zijn, maar jeally beans! Dit is FEEST! Ik was al aan het aftellen tot 23 december, maar nu kan het moment niet snel genoeg daar zijn. Laat die jelly beans maar komen!

 

Geef een reactie