“Caption this” wedstrijd

De gedigitaliseerde lopers onder ons hebben het misschien al langer ontdekt: de leuke “postkaarten” die met de regelmaat van de klok verschijnen op de Facebookpagina “I <3 to run“, waarbij de “<3″ in die wonderlijke facebookwereld geheel automagisch verandert in een hartje. Met andere woorden, I LOVE to run dus. Een schitterend forum voor lopers wereldwijd om nieuwtjes te delen, op te scheppen over prestaties, inspirerende quotes de wereld in te sturen en af en toe een vleugje humor te lanceren om de dag op te vrolijken. De postkaarten waar ik het over heb behoren tot die laatste categorie. Eigenlijk bestaan ze over allerlei onderwerpen, maar natuurlijk zijn deze over hardlopen het leukst. Om een voorbeeldje te geven, een héél grappige vind ik deze:

Leuk toch? Nu wordt het nog beter. Deze week werden de bezoekers van de facebookpagina zelf aangesproken in het kader van een “caption this” wedstrijd. Tot onze grote verbazing kregen we deze week opnieuw zo’n leuke postkaart te zien alleen…. stond er geen tekst bij! Gevraagd werd dan om leuke quotes te verzinnen die bij de tekening passen en op het einde van de dag werd een winnaar gekozen. Wat je precies kan winnen behalve bijzonder vluchtige roem in de facebookwereld, weet ik niet, maar wat ik wél weet is dat het bijzonder hilarische lectuur oplevert. Zo was de opdracht begin deze week om een quote te verzinnen bij dit plaatje:

De respons op facebook was geweldig. Maar liefst 958 personen reageerden met grappige en minder grappige (en ok – soms ronduit domme) voorstellen, meteen goed voor een halfuurtje fun. Een kleine bloemlezing:

  • This is how I stretch
  • better sore than sorry!
  • sometimes, putting the shoes on is the hardest part
  • just waiting for the boys to finish ;-)
  • it”s not me… my shoes got tired

Uiteindelijk won de quote “I remember when I had toenails…”. Best wel grappig. Ondertussen staat er alweer een nieuwe opdracht online. Dus voor de facebooklezertjes onder jullie met veel tijd en inspiratie en een dosis humor, je weet wat je te doen staat!  En voor de niet-facebookers: niet getreurd, er is blijkbaar ook een webpagina waar je een en ander kan vinden. Have fun!

Geef een reactie