Het kan ALTIJD zotter!

Jup, het kan altijd nog net iets zotter. We hadden al de dodentocht van 100 km dit jaar en recent berichtte ik nog over de ambitieuze plannen voor de supermarathon rond het Balatonmeer in Hongarije, waar ik 195km ga proberen lopen in vier etappes, gekoppeld aan een reisje naar Hongarije met maatje Mathias. Dat ik daarvoor als training al een marathon ga lopen in Engeland eind deze maand en de LPM Marathon in Genk in februari, gevolgd door de 6-urenloop van Stein begin maart is ook al een heel eind op weg richting “completely nuts”. En toch…. voor een zotte doos als mezelf kan het nooit maf genoeg zijn! Dus ‘t is met enige trots dat ik m’n laatste nieuwe uitdaging aan jullie voorstel:

Jawel! Jullie lezen het goed. Op zondag 4 augustus wordt in het Zweedse Stockholm voor de allereerste keer een ultramarathon georganiseerd. Lopers kunnen kiezen tussen een afstand van 50km of 100km en het parcours voert deels door het Royal National Park van Stockholm en deels langs het parcours van de marathon van Stockholm. Ongeveer 50% over asfalt en 50% over andere ondergrond. Rondjes van net geen 8km dienen te worden afgelegd. Ultramarathon? Zweden? Rondjes? Yes! Dat klinkt iets voor mij. Ik zag dat meteen helemaal zitten. En aangezien ik in het Zweeds al perfect kan zeggen dat ik héél moe ben (jag är mycket trött) gaat dat helemaal goedkomen, de basiswoordenschat heb ik dus al onder de knie :-) .

Parcours van de ultramarathon

Het heeft dus welgeteld tien minuten geduurd tussen het ontdekken van de website en het nemen van het besluit om me in te schrijven. Voor de 50km dankuwel, 100km is van het goede een beetje teveel. Inschrijven is natuurlijk niet genoeg. Zo’n wedstrijdje is reden genoeg om er een zalige citytrip van te maken, te meer omdat ik nu Zweeds volg in avondles en we al die kennis natuurlijk eens in de praktijk moeten kunnen omzetten. Ik wil de eerste Zweed wel nog vinden die geïnteresseerd is in hoeveel kamers m’n huis heeft en of m’n lamp links of rechts naast de zetel staat, maar goed, het is een begin ;-) En dus: wat begon met een inschrijving voor de ultramarathon van Stockholm is ondertussen een citytrip van 6 dagen geworden met de mama – van 31 juli tot 5 augustus maken wij de Zweedse hoofdstad onveilig. Woehoe! Geef toe, toch superleuk al die ZOTTE plannen?

Geef een reactie