European Company Sport Games 2013 – Praag!

To Prague or not to Prague… that is the question. Al enkele jaren is mijn werkgever, de Universiteit Gent voor wie het nog niet zou weten, met een heel team van sportieve medewerkers aanwezig op de European Company Sport Games die tweejaarlijks ergens in Europa worden georganiseerd in het voorjaar. In mei 2011, toen ik nog maar net als beleidsmedewerker was gestart, trokken de enthousiaste atleten met z’n allen richting Hamburg in Duitsland. Daar waren uiteindelijk maar liefst 6000 atleten present uit bijna 40 verschillende landen. Indrukwekkend. Helaas was ik toen te laat om in te schrijven en bleef mijn bijdrage beperkt tot het supporteren van op afstand – wat ik uiteraard met groot enthousiasme deed. Het kriebelde ook wel een beetje om zelf mee te doen, maar ik zou dus moeten wachten tot de spelen van 2013…

Ondertussen loopt 2012 op haar einde en worden de eerste plannen voor 2013 gemaakt. Zo ook deze van de European Company Sport Games 2013, die in Praag zullen plaatsvinden! Wat was mijn vreugde groot bij het horen van de locatie. Praag is een fantastische stad die ik op m’n 18e al mocht ontdekken en waar ik altijd nog graag eens naartoe was geweest. Ik zag dat reisje dus al helemaal zitten en nam, om het verhaal compleet te maken, in gedachten ook meteen de medaille op de halve marathon in ontvangst om de kleuren van UGent te verdedigen. Super!

En toen…. werd het programma bekend gemaakt. Veel verschillende disciplines die aan bod komen, op de bedrijfssportspelen, van zwemmen over wielrennen tot zelfs bowling, bridge en drakenbootraces (!!) toe. En natuurlijk ook atletiek. Maar wat bleek? De langste afstand die geprogrammeerd was, was… 10km. Nu ben ik best bereid het land rond te trekken voor een wedstrijdje hier en daar, en ben ik ook vaak in het buitenland te vinden, maar helemaal naar Praag reizen om 10km te lopen? Dat leek me dan toch eventjes te gek. De Praag-plannen werden opgeborgen ergens diep onderaan m’n geheugen en verdwenen op de achtergrond. Jammer, maar helaas.

Groot was m’n verbazing dan ook toen we vorige week plotseling opnieuw een mail kregen van de atletiekdienst van UGent. Blijkbaar was ik niet de enige die de afstand een beetje kort vond om de verplaatsing te rechtvaardigen en wil de organisatie in Praag echt zoveel mogelijk atleten aan de start hebben (momenteel staat de teller op 6.009) en dus…. hebben ze aan het programma een halve marathon toegevoegd! Now we’re talking :-) En het wordt nog mooier, want Maarten loopt ondertussen ook 5km, en werkt ook voor UGent, dus nu kunnen we eigenlijk samen naar Praag om deel te nemen. Super toch? Alleen… hadden we al min of meer een reis van 4-5 weken naar de USA gepland van midden juni tot de 3e week van juli, dus dat moeten we toch nog eventjes herbekijken. En dan is er ook al de ultramarathon in Stockholm waar ik eergisteren over schreef. Het wordt wel een beetje veel dan, of niet?

To Prague or not to Prague… that is the question! Wat denken jullie?

Hieronder nog een filmpje van de organisatie:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Geef een reactie