Weekendje weg! Bruggenloop Rotterdam!

Sssssst…. eventjes stil hier op deze blog. Wij gaan op bezoek bij de noorderburen. Op het programma? Een weekendje Rotterdam, één van onze favoriete bestemmingen voor een weekendje weg dicht bij huis! Minstens twee keer per jaar vind je ons in deze Nederlandse havenstad met supergezellige winkelstraatjes en die prachtige Erasmusbrug. Rotterdam betekent lekker uitgebreid shoppen, poffertjes eten, wandelen, gezellig uit eten gaan, lekker lang uitslapen op hotel om dan uitgebreid te ontbijten en morgennamiddag….

ZALIGE stad, Rotterdam!

…..de Zilveren Kruis Bruggenloop lopen! Een gezellige wedstrijd door Rotterdam, langs een parcours van 15 km dat je langs vijf bruggen van de stad voert. Gemakkelijk is anders, die kuitenbijters, maar de wedstrijd is zo ontzettend genieten dat je hem toch zeker eens op je agenda moet hebben gezet! Ik liep hem voor de eerste keer in februari 2007, toen het nog in het begin van het jaar georganiseerd werd. Ondertussen heeft de organisatie er een heuse kerstloop van gemaakt, om al helemaal in de sfeer van de eindejaarsfeesten te geraken. En nog beter: dit jaar blaast de wedstrijd 25 kaarsjes uit op de taart! Een jubileumeditie! En reden om te vieren hebben ze zeker, in die 25 jaar steeg het aantal deelnemers van 572 naar maar liefst 7000! Dat is niet niks.

Ik zal daar dus duidelijk niet alleen staan aan de start, die voorzien is aan het Feijenoord Stadion. Een lekker indrukwekkende locatie dus, en op het plein ervoor kan je poffertjes en erwtensoep krijgen. Daarvoor alleen al zou je meedoen, denk ik dan. En omdat het al wat donker wordt tijdens het lopen – de start wordt pas om 15u30 gegeven – krijgt elke deelnemer ook een lampje in zijn pollen gestopt zodat de lopers een lichtgevend spoor door de stad zullen vormen. Hoe romantisch! Ik zie het al helemaal zitten.  En ook aan de supporters wordt gedacht, want aan het 11-km punt kunnen zij gratis erwtensoep krijgen. Wat een service.

Dat de weersvoorspellingen niet super zijn – ze geven motregen en een krachtige wind van windkracht 5 tot 6 – neem ik er met alle plezier bij. Dat ik m’n PR op de 15km zal kunnen laten sneuvelen – dat overigens dateert van diezelfde Bruggenloop in 2007 – lijkt onwaarschijnlijk. Met wat tegenwind in m’n smoeltje geraak ik niet te snel vooruit. Bovendien ben ik met de lange duurlopen in voorbereiding op de marathon die binnen twee weken plaatsvindt waarschijnlijk ook wat snelheid verloren. Ach ja, het zij zo. Ik doe mee voor het plezier. Voor de sfeer. Voor de ervaring. En om er weer een hele hoop bloggers te ontmoeten, want zo zullen ook bijvoorbeeld Ronald en Dorothé aan de start staan. Wordt dus hoe dan ook leuk, PR of geen PR.  Genieten is de boodschap.

Kom morgenavond (laat) maar eens piepen voor een verslag. Prettig weekend iedereen!

Geef een reactie