10 uitdagingen voor 2013

Nu 2012 op haar laatste beentjes loopt en 2013 in zicht komt, begint het al te kriebelen om vooruit te kijken. Een blik op mijn overvolle loopagenda leert dat het me alvast aan loopdoelen voor het komende jaar niet ontbreekt. Dat is waar. Maar loopdoelen is één ding. Het gaat dan telkens om wedstrijden die ik vrijwillig zelf heb uitgekozen, omdat ik ze graag wil doen en waarvan ik denk dat ze haalbaar zijn. Maar er is ruimte voor meer. Voor uitdagingen. Voor die zaken die je uit je comfort zone halen en die net niét zo evident zijn. Die zaken die je misschien net altijd op een handige manier weet te ontwijken of waar je misschien zelfs ergens een beetje schrik van hebt. Schrik? Da’s voor watjes! En dus ga ik, het voorbeeld van collega lopers Kaat en Peter volgend, een lijstje opstellen met 10 uitdagingen voor 2013.

  1. Loop eens rond het Balatonmeer (195km) in Hongarije. Ok, dat is een wedstrijd die ik wel zelf uitkoos, maar waarvan ik de haalbaarheid toch redelijk in twijfel trek, dus wel een uitdaging waard denk ik dan.
  2. Loop eens een wedstrijd over een korte afstand. Voor mij een hele opdracht. Ik ben geen sprinter, wel een duurloper. Voor minder dan 10km kom ik de deur echt niet graag uit. Al dat gedoe om geen halfuur te lopen. Jakkes. Dus in 2013 een wedstrijdje van minder dan 5km alles geven…. dat moet! Mijn beloning? Het wordt alvast een PR :-) Waarschijnlijk ga ik daarna nog wel een uurtje of twee “uitlopen”!
  3. Doe mee aan een duatlon. Ik loop. Ik fiets. Waarom dan geen duatlon? Ik was in 2011 al eens ingeschreven voor eentje maar door papa’s ziekte kwam het er toen niet van. In 2013 misschien wel? En voor de slimmerikken onder jullie: ‘t is niet omdat ik ook nog zwem dat je er een triatlon van moet maken. Ik zeg het nu al: VAN M’N LEVEN NIET!
  4. Neem gedurende een maand minstens één rustdag per week. Dit wordt misschien nog de moeilijkste van allemaal. Met m’n gemiddelde van 2 rustdagen per maand (meestal dan nog omdat het écht niet anders kan) wordt dit zwoegen! Wat doe je in hemelsnaam op een dag zonder sport? Ik kan het me niet voorstellen.
  5. Blijf een maand chocoladevrij. No comment.
  6. Loop ergens ver weg met de fietsknooppuntenroute en neem de trein terug (of omgekeerd). Ideaal voor lange duurlopen en om onbekende paden te ontdekken.
  7. Krijg Maarten zover om in 2013 een 10km wedstrijd te lopen.
  8. Zwem eens 100 lengtes. Mijn liefde (ahum) voor de zwemsport kennende en wetende dat ik na 80 lengtes zowat overal roze olifanten spot in het zwembad belooft dit ook wel een moeilijke te worden.
  9. Doe een uur yoga. Yoga! Het lijkt me ver-schrik-ke-lijk. Saai. Statisch. Totaal onsportief. Maar mensen die ik ken die yoga doen zijn kei-enthousiast, dus misschien moet ik het maar een keertje proberen. Eén uurtje.

Voila! Dat zijn ze! “Euh Julie…. dat zijn er toch maar negen?”, hoor ik jullie al denken. Correct. Dat zijn er negen. De tiende uitdaging beste lezers, mogen jullie invullen. Laat al die suggesties en ideeën maar komen en dan laat ik er Maarten eentje uitpikken (tja, er zelf eentje kiezen zou natuurlijk te gemakkelijk zijn). Dus: laat van je horen! Wat wordt mijn tiende uitdaging voor 2013 ? 

Geef een reactie