Kerstloop Brugge – pronostiekjes!

Morgenavond is het zover! Om 20u sta ik aan de start van de kerstloop in Brugge. Klaar voor een gezellige tocht van 5km door de Brugse straten, langs kanaaltjes en brugjes met start en finish op de markt. Tussen honderden andere lopers, al dan niet verkleed als kerstman met witte baard en bel incluis. “Ja, so what?”, kunnen jullie misschien denken “je loopt zowat wekelijks wedstrijden van 4 keer die afstand in het buitenland, wat is er dan zo speciaal aan die kerstloop?” Awel, ik zal het jullie vertellen….

De snelle atleten klaar voor de start in Brugge (2011)

De kerstloop in Brugge….. wordt Maarten zijn eerste wedstrijd! Zijn allereerste wedstrijd nadat hij een dikke twee maand geleden geheel out of the blue aankondigde te zullen gaan lopen. Dat maakt het al heel wat specialer niet? Nooit, maar dan ook nooit gedacht dat ik nog in hetzelfde jaar zou meemaken dat Maarten effectief 5km zou lopen, laat staan een wedstrijd zou meedoen. En zie nu…. morgenavond staan we samen aan de start van zijn allereerste wedstrijd. Ik wilde uit enthousiasme al meteen twee kerstmutsen gaan kopen deze week, maar Maarten’s ogen bliksemden dat idee meteen de grond in. Ok, ik zal al blij mogen zijn dat meneer loopt. De kerstmuts houden we dan wel voor volgend jaar ;-) Je kan niet alles in één keer krijgen, nietwaar.

Ik val in herhaling als ik zeg dat ik beretrots ben op m’n ventje. Echt wel. Ik vind het geweldig dat ie loopt. En blijft lopen. Geheel spontaan drie keer per week de schoenen aanbindt en vertrekt voor een tocht die soms zelfs al meer dan 6km bedraagt. Knap toch! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Maarten zijn eerste wedstrijd een succes zal zijn. Een eindtijd heeft hij niet voor ogen – ik stiekem wel omdat ik wéét dat hij het kan. Maar we zullen zien of m’n voorspellingen uitkomen.

En nu is het aan jullie: PRONOSTIEKJESTIJD! Tot morgenavond 20u kunnen jullie hier op deze blog (dus niet op facebook) een pronostiekje plaatsen over de tijd die Maarten zal nodig hebben om zijn 5km te lopen. Wie er het dichtste bij zit kan rekenen op een leuke (of lekkere) prijs. Een kleine hint naar jullie toe: de allereerste keer dat Maarten 5km uitliep op training was dat in 32min30. Hij liep het ondertussen ook al een keertje wat sneller…..  Dus… laat van jullie horen! Wie niet waagt, niet wint!

Geef een reactie