De 10e uitdaging voor 2013!

Eerder deze week lanceerde ik een lijstje met 10 uitdagingen voor 2013. Of beter, 9 uitdagingen voor 2013 want de tiende… die mochten jullie mee bepalen als het ware. Jullie mochten jullie fantasie de vrije loop laten en voorstellen lanceren. Voorstellen waaruit Maarten dan ééntje zou kiezen als tiende uitdaging. Spannend! Wat zou het worden? Welke leuke of minder leuke zaken zouden jullie voor me in petto hebben?

De vele leuke reacties, zowel hier op de blog als op facebook hebben ons alvast enkele leuke lachmomenten bezorgd. Ten eerste blijkt dat ik een aantal van m’n zelf gekozen uitdagingen niet alleen zal moeten doen. Lezer Jurgen stelde meteen voor om samen een 4km wedstrijd te lopen in Aalter en Kaat zag het meteen zitten om een baantje af te huren in ‘t zwembad om samen 100 lengtes te doen. Dat zij daar maar half zo lang over zal doen als ik is een detail dat we even voor ‘ t gemak vergeten. Ik was zowaar geraakt door zoveel solidariteit ;-) .

Maar goed, jullie voorstellen dan….  Een facebookloper suggereerde dat ik een hele marathon lang bij de laatste loper moest blijven en samen met hem / haar finishen. Valt iemand uit of steekt ie iemand voorbij, dan had ik een nieuwe looppartner. Een collega stelde voor dat ik een Ubound demonstratie zou lanceren op de parking van het rectoraat.  Het idéé dat ik zou staan bouncen voor de ogen van m’n collega’s was toch even té grappig. Verder waren er nog onder andere de triatlon, Limburgs zwaarste, een loop-event organiseren voor medebloggers,…. Allemaal héél leuke ideetjes. Ik was dan ook heel benieuwd welke uitdaging Maarten uiteindelijk voor mij zou kiezen.

Dames en heren….. het verdict is gevallen. Na lang wikken en wegen heeft Maarten uit al jullie voorstellen een keuze gemaakt. Het heeft me enige moeite gekost hem te overtuigen dat hij moeilijk zijn eigen voorstel kon kiezen omdat dat niet eerlijk was tegenover jullie. En gelukkig maar, want een breakdance girl zag ik me nog niet meteen worden… ;-) Maar de winnaar is het voorstel van Dorothé: “wees ergens vrijwilliger als dank voor alle vrijwilligers die bij lopen actief zijn“.  Een terechte winnaar vind ik. Een heel leuk voorstel. Nu ben ik best al vaak vrijwilliger geweest (2 jaar lang bij Friskis & Svettis in Brussel en 2 jaar geleden in Paraguay met straatkinderen),maar in 2013 zal ik dus eens vrijwillig meehelpen aan een loopwedstrijd. Voila!

Dankjewel iedereen voor de fijne suggesties en reacties! Super allemaal. Ik som nog snel even het lijstje van 10 uitdagingen op. Ik weet wat doen in 2013 ;-)

  1. Loop eens rond het balatonmeer
  2. Loop eens een wedstrijd over een korte afstand
  3. Doe mee aan een duatlon
  4. Gedurende een maand minstens één rustdag per week
  5. Een maand chocoladevrij
  6. Lange tocht met fietsknooppunten en met de trein terug
  7. Maarten een 10km wedstrijd doen lopen
  8. 100 lengtes zwemmen
  9. Een uurtje yoga doen
  10. Vrijwilliger zijn bij een loopwedstrijd

Geef een reactie