Kerstloop Brugge – winnaar van de pronostiekjes!

Hier zijn ze dan…. de uitslagen van de pronostiekjes van de kerstloop in Brugge. Tot gisterenavond 20u konden jullie op deze blog een gokje wagen over de eindtijd die Maarten zou gaan lopen op zijn allereerste 5km wedstrijd. Jullie stemden, sommigen wel zéér ambitieus, enthousiast met tijden die lagen tussen de 26 minuten en de 32 minuten ongeveer. Het was dus spannend afwachten wat Maarten zou gaan doen en wie de pronostiekjes zou winnen.

Dat Maarten het schitterend heeft gedaan, zeker gelet op de moeilijke omstandigheden wegens de drukte in de smalle straten (waar zelfs ik me aan heb geërgerd), konden jullie vanmorgen al lezen. Na 35min36 kwam Maarten over de streep. Alleen…. de afstand van de wedstrijd bleek niet exact 5 km te zijn. Wat nu gedaan? Geen paniek. Sporttracks, de software die ik gebruik om m’n trainingen bij te houden, registreert mooi alle tijden per lap, dus op die manier kunnen we nagaan hoeveel Maarten op de 5km liep. Akkoord, het is niet de “officiële” tijd van de wedstrijd, maar die had ook niet de “officiële” afstand die was beloofd, dus ja, we moeten roeien met de riemen die we hebben. Dus, als het voor jullie goed is, baseren we ons op de Garmincijfertjes, en zie zeggen het als volgt:

Voila… Maarten liep zijn 5km in een tijd van 30:34! Je ziet duidelijk de invloed van de drukte tijdens de eerste kilometer en hoe mooi werd versneld naarmate de wedstrijd vorderde (en hoe weer vertraagd werd toen de afstand langer bleek dan verwacht…). Een prima ingedeelde wedstrijd dus. Maar dat kan jullie waarschijnlijk worst wezen op dit moment. Veel belangrijker is de vraag: “wie heeft nu gewonnen“?

Dit zijn de pronostiekjes die ik van jullie ontving:

En dus… beste lezertjes ben ik blij te mogen meedelen dat Marc Lenaerts er met een gegokte eindtijd van 30:33 het dichtste bij zat. Proficiat Marc!  Laat je me via mail (julie apestaartje runnerjules.com) of privébericht via Facebook je adres eens weten? Dan krijg je binnenkort een verrassing in de bus!  Gefeliciteerd!

Geef een reactie