Trail des fantômes – ingeschreven!

Tja… aan plannen van 2013 ontbreekt het me eigenlijk niet. Eerst en vooral zijn er de 10 uitdagingen die ik (en jullie) mezelf heb opgelegd voor 2013. En dan zijn er nog de andere vrij ambitieuze plannen, zoals de trail du Mont op 27 januari, de Louis Persoons marathon op 10 februari, de ultraloop rond het Balatonmeer van 21-24 maart en de ultramarathon van Stockholm op 5 augustus. Je zou zo wel beginnen denken dat m’n agenda daarmee al behoorlijk vol zit. En je zou gelijk hebben. Maar toch, bloed kruipt waar het niet gaan kan, en als ik een leuke wedstrijd zie, in combinatie met een lege plek in m’n agenda, tja…. dan wordt er ingeschreven, gepland, en een extra item toegevoegd aan de loopagenda.

Jullie voelen het al komen zeker? Jawel hoor,’k heb nog een nieuwe uitdaging gevonden voor 2013, namelijk de Trail des fantômes die plaatsvindt op 17 augustus. Geweldig, de dag dat mijn mama 62 kaarsjes mag uitblazen op haar verjaardagstaart ga ik dat geheel toepasselijk vieren door in de Ourthe te waden, door modder te ploeteren en 1250 hoogtemeters te overwinnen. Mama liet me al weten dat dit het verjaardagscadeau is dat ze al altijd heeft gewild ;-) . Alle gekheid op een stokje: het wordt een tocht van 25km in de Ardennen, in de buurt van La Roche. Om en rond de Ourthe, die ook moet worden overgestoken. Eén van België’s zwaarste trailruns naar het schijnt. Maar hé, we hebben de Bouillonante in 2008 ook overleefd, dus dit zal ook wel lukken zeker? En nu maar hopen dat de naam – Trail des fantômes of spokentrail – niét verwijst naar de toestand waarin mensen over de finish lopen! Ik zie het alvast helemaal zitten!

Als voorproevertje alvast enkele fotootjes die ik van hun facebookpagina plukte:

Geef een reactie