Oproep! Garmin, Nike Sportwatch of Polar?

Julie's favoriet: de Garmin!

Julie’s favoriet: de Garmin!

Impasse ten huize Julie en Maarten. Total gridlock. Eindeloze discussies. Lijstjes met voor- en tegens worden naast elkaar gelegd en we geraken er maar niet uit. Nu Maarten aan het lopen is geslaan en mijn liefde voor statistiekjes al even zo vrolijk mee heeft overgenomen – kilometers worden netjes na elke training genoteerd en gelopen parcours uitgebreid bewonderd – wil meneer natuurlijk ook een “device” om dat allemaal deftig te registreren. Momenteel gebeurt dat met één of andere “app” op de Iphone, maar het app-je blijkt niet altijd even stabiel en geeft soms de vreemdste resultaten weer. Dan zit manlief met het looprood nog op de wangen geheel beteuterd naar het scherm te staren en zucht “dat kan toch niet”. Nee tuurlijk kan dat niet. Bovendien wordt Maarten al ziek bij het idee dat zijn iPhone wel eens nat zou kunnen worden in de regen. Voor een ingenieur en “knopjes”-liefhebber is het dan al snel duidelijk dat er een nieuw speeltje in huis moet kopen. Want ja, lopen met de Garmin van vrouwlief is natuurlijk helemaal not done, ben je gek? En dus: de zoektocht naar een nieuw device.

Als je ‘t aan mij zou vragen zou het antwoord makkelijk zijn. Ik zweer al jaren trouw bij Garmin (zie fotootje hierboven). Ruilde ondertussen de 205 die ik in 2006 kocht in voor een 305 en een jaartje geleden maakte de 305 plaats voor een 310XT. Ik geniet met volle teugen van m’n speeltje. M’n trainingsmaatje. M’n partner in crime. De 310Xt heeft stabiele satellieten, vertelt me alles wat ik moet weten en ja hoor…. de virtual training partner springt nog altijd even vrolijk het scherm op en neer wanneer ik een training goed heb afgewerkt. Een klein recent probleempje om de data naar de PC te transfereren wordt door de vingers gezien, met een informaticus in huis is dergelijk euvel vrij snel opgelost. Maarten een loopspeeltje nodig? Eenvoudig dus: Garmin.

nike-sportwatch-gpsMaar nee, dat zou natuurlijk te gemakkelijk zijn. Een man kan toch niet zomaar hetzelfde merk kiezen als dat waar zijn vrouw al jaren mee rondloopt. Nee, hij wil origineel doen. Nét iets beters vinden. Iets leukers. Met meer toeters en bellen. Eigenlijk vooral: iets wat Julie niét heeft. Tja…. ik kan maar zoveel keer zeggen dat een Garmin best Ok is, Maarten moet er nog altijd zelf mee rondlopen, dus ja…. Nu heeft Maarten zijn oog laten vallen op de laatste nieuwe Sportwatch van Nike die er, toegegeven, best wel flashy uitziet. Flashy OK, maar werkt ie ook goed? Dat is natuurlijk de vraag. In de Runners Service Lab waren ze niet onverdeeld enthousiast. De hartslagmeter zou niet stabiel zijn en het speeltje zou niet geschikt zijn om mee in de regen te lopen omdat het USB stukje nodig om data te transfereren in de polsband zit ingewerkt. Tja… da’s natuurlijk lastig hier in België ;-) Wat zij dan wel aanraden? Niet de Garmin wel….. de Polar.…. maar daar weten we dan weer bijzonder weinig van waardoor het moeilijk oordelen is. De poll op m’n blog hier rechts geeft ook aan dat nog weinigen met een Polar lopen (voor zover een steekproef van nog geen 20 lopers representatief is, maar bon, dat terzijde ;-) ).

En dus, beste lezers, onze vraag naar jullie toe, help ons uit deze impasse: heeft iemand ervaring met de Nike Sportwatch en zo ja, is ie aan te raden of niet? En wat met de Polar? Of zijn er nog andere alternatieven die goed zijn voor de beginnende loper?  En ja, we weten natuurlijk dat de Suunto’s een klasse apart zijn, maar die komen met een eigen prijskaartje, en om drie keer in de week een rondje rond de Watersportbaan te hossen…. is dat er net iets over ;-) Laat aub van jullie horen. We horen graag jullie ervaringen zodat Maarten zichzelf met kerst het perfecte speeltje cadeau kan doen! Alvast bedankt!

Geef een reactie