Nieuwe trailschoenen!

Vuile voeten!

Vuile voeten!

Hieperdepiep hoera! Rondedansje rond de salontafel en een mexican wave want ik heb nieuwe trailschoenen gekregen. Een nieuw paar schoentjes om heerlijk in de modder te dopen! Zalig!  Een verjaardagscadeau van m’n meter en oom. Een beetje een vroeg verjaardagscadeau want eigenlijk mag ik pas volgende maand weer kaarsjes uitblazen op de taart, maar een cadeautje komt natuurlijk nooit te vroeg, vind ik zelf. En al helemaal niet omdat trailschoenen écht wel welkom zijn. Tot nu toe liep ik altijd met m’n gewone Asics loopschoenen op gelijk welk terrein. Maar met de zwaardere trails op het programma in 2013 (de Trail du Mont op 27/01 en de Trail des Fantômes in op 17/08) is toch enig aangepast materiaal vereist. Bovendien blijkt zelf een onschuldig rondje in de Gentse Bourgoyen na hevig regenweer meer weg te hebben van een trail dan van een rustig rondje joggen, getuige daarvan dit verslag, met vuile schoenen (zie foto) als resultaat.

Dringend tijd dus voor een paar deftige trailschoenen om mee door de modder te baggeren, door plassen te huppelen, door riviertjes te waden en grote hoogtemeters mee te overbruggen. Mijn lopershart wordt al helemaal wild bij de idee welke tochten me te wachten staan met m’n nieuwe paar schoenen. Maar die moeten dus eerst wel gekocht worden. Aangezien m’n tante dat niet voor mij kan doen, mocht ik zelf op pad met andermans centjes :-) Wijs. Ik weet niet of je het beseft, maar een loper naar de loopwinkel sturen is als een klein kind meenemen naar Disneyland. Kicken!

In de winkel werd uitgebreid getest, gewikt en gewogen. De flashy fluo purperen Nike’s vielen al vrij snel af (helemaal niet stevig), maar de keuze tussen een paar Brooks Ghost (die ik eigenlijk wel leuk vond passen bij Maarten’s Brooks Beast – hèhè, een spook en een beest samen op pad, ik zie het al voor me) en de uiteindelijke winnaar lag toch iets moeilijker. Het winnende paar had eigenlijk mijn voorkeur omwille van de kleur (blauw!) maar ervaring leert dat je niet enkel op kleur mag afgaan. Jaja, ook ik maakte destijds de fatale fout om m’n allereerste paar loopschoenen te kiezen op basis van “looks” in plaats van functionaliteiten… ik heb het geweten. Of beter: m’n achillespees heeft het geweten. Dat van de ezel en de steen gaat meestal wel op, dus die fout zou ik niet meer snel maken. Nee, we kiezen dus braaf die schoenen die het best bij m’n voeten passen en dat zijn…. deze :-)

Saucony Progrid Xodus!

Saucony Progrid Xodus!

De keuze is dus gevallen op de Saucony Progrid Xodus 3.0 GTX! Een stevig paar trailschoenen, met waterdicht GoreTex materiaal vanboven en Vibram zolen onderaan met een noppenprofiel over de gehele zool om een stevige grip te krijgen op de ondergrond. In de zool zit ook een rockplate verwerkt voor extra stabiliteit. Het Prolock systeem moet ervoor zorgen dat je schoenen netjes rond je voeten blijven zitten. Helemaal bovenaan de “lip” van de schoen zit dan een klein zakje om je veters in op te bergen zodat die nergens aan kunnen blijven hangen. Superhandig die schoenen, en ze voelen ook superstevig aan. Ik kan niet wachten om te gaan trailrunnen! Laat die trails maar komen! En nu nog een naam vinden voor mijn nieuwe vriendjes. Mijn loopschoenen heten Olleke en bolleke. Iemand suggesties voor mijn trailschoenen?

Vibram zool

Vibram zool

Geef een reactie