Nieuwjaarsloopje! We starten het jaar sportief!

imagesGelukkig nieuwjaar ! Hopelijk hebben jullie goed gevierd gisterenavond, lekker gegeten en starten jullie deze eerste dag van het nieuwe jaar met frisse moed en een stapel goede voornemens. Ik zou nu een hele para-graaf kunnen schrijven over wat ik jullie allemaal toewens, zoals veel geluk en een goede gezondheid en de gekende blablabla, maar ik laat jullie dat zelf maar invullen en doen uitkomen; het is jullie van harte gegund, alles wat jullie maar willen. Echt! Met 365 dagen de tijd kan je al veel dromen doen uitkomen, toch? Doen dus! De start is gegeven!

Voor mij is 2013 alvast schitterend begonnen, beter kon niet want…. nog geen 7 uren oud of het nieuwe jaar had al een loopje voor mij in petto. Amper opgemeten, gewogen en gekeken of 2013 ademde en tien teentjes en vingers had (goedgekeurd en welbevonden voor wie het echt wil weten), of ik had al een loopdate in m’n agenda staan. Er zijn natuurlijk niet zo héél veel zotten die bereid zijn de beentjes te strekken terwijl half Vlaanderen met een kater in bed ligt of – nog beter – nog op weg is naar zijn bed na een wilde feestnacht. Maar toch, één zot is goed genoeg, en dus hoefde ik dankzij loopmaatje Nico vanmorgen niet alleen op pad  en kon ik 2013 zowel sportief als gezellig inzetten. Nice!

Wekkertje gezet vanmorgen om half zeven. Nee, lieve lezertjes, pijn deed dat niet. Integendeel. Voor ons is oudejaarsavond immers een avond als een ander: bokes gegeten, filmpje gekeken en op tijd tussen de wol. Zalig. Rond middernacht een oog opengetrokken, wakker gemaakt door het vuurwerk en de blaffende honden in de buurt, me eens omgedraaid en lekker verder geslapen. 1 januari zeg je? Prima hoor, maar voor mij een dag zoals een ander. En dus deed het wekkertje hoegenaamd geen pijn. Vrolijk en monter ruilde ik m’n pyjama voor loopkleertjes en schoentjes en stipt om 7u trok ik m’n voordeur open om daar … Nico te zien staan :-) “Gelukkig nieuwjaar mateke”… “ah ja, dat is vandaag zekers?” Woeha, nen gelijkgezinden. I like it.

We vertrokken in het donker, eerst richting stad. Geen andere lopers te bekennen langs de coupure, wel een aantal “feestvierders” die zigzaggend het voetpad afstrompelden en duidelijk niet zo goed meer wisten welke kant ze op moesten. Een ander groepje fuivers stond ons ronduit uit te lachen, alsof we een gekke bezienswaardigheid waren. Toegegeven, véél lopers zijn we tijdens onze training niet tegengekomen, welgeteld één. Maar wie is er dan zot? Wij? Of zij? Enfin, we lieten het niet aan ons hart komen, sommige feestvierders wensten ons zelfs vriendelijk gelukkig nieuwjaar, wel sympathiek. We hobbelden dus rustig verder. Rond km 7, we waren toen al in Mariakerke aanbeland, schoot NIco zijnen turbo in gang en toen was het helemaal in orde. Meneer vond dat op 1 januari de straat van hem was en ik moest hem meermaals midden van de straat gaan plukken… beetje grootheidswaanzin precies :-) .

Het werd een mooi tochtje langs Mariakerke, Drongen en dan de Blaarmeersen, om dan de laatste vier kilometer langs de watersportbaan af te leggen. De watersportbaan, die vanaf vandaag het speelterrein is – nog maar eens – van “de marathonman”. Die laat in het kader van zijn “be a hero for one day” mensen 60 euro betalen om 8 keer rond de W-baan te hossen. Ammehoela. Wij liepen met ons tweetjes ook een marathon vandaag, waarvan een stukje rond de W-baan en dat helemaal gratis en voor niets in goed gezelschap! Jiha! We konden het wel niet laten om, bij het passeren van zijn kotteke, eens op het podium te gaan staan. Haha, zijn wij nog de allereerste hero van 2013! Dus maar snel Nico, mijn hero (of loco?) for today op de gevoelige plaat gezet :-)

NIco, the loco for a day :-) En dat helemaal gratis!

NIco, the loco for a day :-) En dat helemaal gratis!

En zo kwamen we helemaal goed gezind terug bij start aan, na 21,7 km in 2u12 minuten of zo. Nico zijnen turbo was wel wat uitgesputterd, maar het belette hem niet om geheel in stijl de laatste meters opnieuw in ‘t midden van de straat door te brengen. Het heeft zo zijn voordelen, vroeg gaan lopen op 1 januari ;-)  Merci Nico voor ‘t fijn gezelschap!

De sportieve start was blijkbaar ook een aanzet voor nog meer leuks deze eerste dag van het jaar: loopmaatje en gastblogger Mathias is deze week met zijn familie op bezoek in België en komt dus straks even dag zeggen alvorens terug te reizen naar Berlijn. Een gezellig blitsbezoekje waarin hevige plannen worden gesmeed voor onze gezamenlijke challenge in Hongarije binnen drie maanden!

2013 … I’m liking you so far! 

Clipboard02

Geef een reactie