LPM Genk – hotelletje geboekt!

Clipboard03Over vijf weken is het zover, dan sta ik aan de start van de Louis Persoons Marathon in Genk, naar verluidt één van de gemoedelijkste marathons in België. Ik heb er al veel enthousiaste verhalen over gehoord en dus moest deze marathon wel een keertje op m’n agenda staan. Tot nu toe liep ik telkens een marathon in het voorjaar en in het najaar, nog nooit in de winter. De winter was altijd zo’n periode waarin je je best deed om de trainingen niet al te veel te laten stilvallen en om het lichaam wat te laten recupereren van het voorbije jaar. Met de 6-urenloop van Stein in het vooruitzicht op 3 maart en de supermarathon van het Balatonmeer op het einde van diezelfde maand, lijkt “uitbollen” dit jaar echter niet echt aan de orde. Er moet getraind worden, en wel degelijk veel. En dan komt zo’n wintermarathon als geroepen.

Het belooft naast een gemoedelijke marathon alvast ook een mooie marathon te worden. Veel hangt natuurlijk van de weersomstandigheden af; het meest glansrijke parcours verliest toch altijd een beetje van z’n charme als je het in de gietende regen moet afhaspelen. Maar toch, het parcours bestaat uit 6 rondjes in het bosrijke natuurdomein Kattevennen in Genk, o.a. langs het Europlanetarium en een skipiste. De heuveltraining van de Trail du Mont zal zelfs een beetje van pas komen, want het rondje telt een hoogteverschil van 22 meter.

Ik heb me ondertussen al volledig verzoend met het rondjes-fenomeen. Waar ik vroeger onmiddellijk de handdoek in de ring gooide als ik twee keer dezelfde boomwortel tegenkwam, vind ik sinds de 6 uren loop van Aalter rondjes eigenlijk nog wel iets hebben. Voor supporters is het leuk want ze zien je makkelijk verschillende keren passeren. En rondjes betekenen meestal ook een betere bevoorrading, of toch frequentere alvast. Bovendien laten rondjes je toe om mentaal je wedstrijd goed in te delen, na één ronde weet je exact wat er je nog vijf maal te wachten staat. En in het slechtste geval: mocht je geblesseerd geraken, hoef je geen roteind terug te wandelen tot aan de finish. Alleen maar voordelen dus.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat ik de dagen aftel tot het 10 februari is! En ik ben blijkbaar niet alleen. De lijst van ingeschrevenen verraadt dat wel heel wat loopvriendjes in Genk present zullen zijn. Dat wordt dan vast een gezellige bedoening!

Maar er is nog een laatste voordeel: het is ondertussen traditie bij ons thuis dat ik grotere wedstrijden koppel aan een weekendje weg of een reisje, om het aan Maarten verkocht te krijgen dat ik “wéér” een wedstrijd ga lopen.  Geef toe, “ik ga een marathon lopen in Parijs” klinkt minder leuk voor hem dan “zullen we gezellig romantisch een weekendje naar Parijs gaan en dan kan ik één dag die marathon lopen”. Ja toch? Het werkt écht. Zo ook deze keer. Met schaamrood op de wangen moet ik eigenlijk toegeven dat ik Genk niet ken. Hasselt wel. Genk niet. Dus volgde al snel het voorstel aan Maarten om er een weekendje weg van te maken. Zo gezegd zo gedaan! Gisteren hebben we ons hotelletje geboekt, Ecu hotel, dus we zijn er helemaal klaar voor. Voor de marathon, en voor het weekendje weg!

Geef een reactie