Keep on jumpin’

imagesUbound!  Herinneren jullie het je nog? Het is wel al een tijdje geleden dat ik erover geschreven heb. Toen ik in november vorig jaar m’n oude fitness inruilde voor een nieuwe fitness, namelijk Stadium, ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Op vele vlakken, maar ik ga wat dat betreft niet in herhaling vallen ;-) . Op vele vlakken dus, maar vooral op vlak van het lessenpakket. Bij inschrijving werd me een uurroostertje onder de neus geduwd dat op z’n minst gezegd indrukwekkend was. Wat een aanbod! Dagelijks maar liefst drie uur spinning, maar ook: muurklimmen, yoga, zumba, BBB, danstoestanden, squashruimtes en noem maar op. En dat bovenop natuurlijk de gebruikelijke cardio- en krachttoestellen die gewoon ter beschikking staan. Sweet! Dat doet sporters zoals ik alleen maar watertanden!

Wat mij toen vooral aansprak was, jawel… Ubound! Een sport helemaal over de plas overgewaaid vanuit Argentinië, waarbij je een uur lang op een trampoline de zotste dingen uitvoert. En je mag dat “zot” vrij letterlijk nemen. Zet een bijzonder vrolijke en enthousiaste juf vooraan, een gemotiveerde groep sporters in de zaal en combineer dat met zumba-moves op hippe muziek en je hebt… FEEST! 

Verliepen de eerste lessen nogal chaotisch en onwennig waarbij ik amper m’n voeten durfde verplaatsen uit schrik om van m’n trampoline te stuiken en met een bijzonder onelegante zwaai op de grond te belanden, dan verlopen de lessen nu steeds beter. Het naar-mijn-voeten-staren beperkt zich nu tot enkele luttele minuten aan het begin van de les, waarna ik eindelijk durf rond kijken en van de les te genieten. Bijkomend voordeel: door rond te kijken zie je ook de hilarische bokkensprongen van je medesporters en voel je je meteen al iets minder onnozel. Toch eventjes. Superleuk. Ik benut nu het hele veldje van mijn trampoline zonder me zorgen te maken dat mijn tenen tussen de veren blijven hangen (dat gebeurt dus écht niet) en je zou nogal verschieten van mijn vorderingen wat de french cancan betreft. Springen op dat ding en shaken maar. Dat is Ubound in een notendop.

Foto stiekem genomen in de les, de juf toont net voor hoe we moeten "shaken"!

Foto stiekem genomen in de les, de juf toont net voor hoe we moeten “shaken”!

Maar vergis je niet. Ubound is niet voor watjes. Ik dacht als marathonloper die ongeveer 12u per week sport wel over enige conditie te beschikken. Werd ik door zo’n onnozel rondje met veren serieus met mijn neus op de feiten gedrukt ja. Het is zwoegen en zweten, dat Ubound-en. Echt waar. De eerste les had ik het na 10 minuten al helemaal gehad en wilde ik zoals gezegd liever als een slappe vod onder m’n trampolinneke gaan liggen dan er nog één minuut op te staan. Ondertussen zit ik al aan een halfuur dat comfortabel verloopt en een tweede halfuur dat lastiger is. Tenzij de juf uit enthousiasme ons tijdens het springen armspieroefeningen laat doen met gewichtjes. Jawel, ik méén het. Dan sta je daar te springen en met héél veel moeite je evenwicht te zoeken, moet je ook nog eens Popeye gaan uithangen….

Zoals met alle sporten baart oefening wel kunst. Ik las nu regelmatig een uurtje Ubound in als crosstraining en de vorderingen zijn duidelijk merkbaar. Dubbel voordeel dus, want Ubound is niet enkel leuk, het houdt ons ook weer eens lekker sportief. En binnenkort heb ik er misschien zelfs een Ubound-maatje bij. Stadium bood al haar leden aan om een vriend of vriendin een maand gratis te laten sporten. Ik maakte er een collega heel blij mee (aangezien Maarten zich hoegenaamd niét geroepen voelde om ook maar in een straal van 3 meter van zo’n trampoline te komen) en zij heeft de Ubound ondertussen goedgekeurd en welbevonden. Dus wie weet… staan we binnenkort met twee te springen. Keep on jumpin’ ! 

En nu we toch over crosstraining bezig zijn.. binnenkort eens een yogales uitproberen. Aangezien dat toch één van mijn tien uitdagingen voor 2013 is kunnen we daar maar beter werk van maken. Hoewel ik ook goed bezig ben wat betreft de chocoladeloze maand (jawel, al 8 dagen zonder!) en de elke week een rustdag gedurende één maand. Wordt vervolgd!

Geef een reactie