Wordle – m’n blog in beeld

Een nieuw speeltje! Ik heb een nieuw speeltje ontdekt. Nog niet zo lang geleden, vlak voor de kerstvakantie, was ik met twee collega’s aan het brainstormen voor een presentatie die we moesten voorbereiden voor ons universiteitsbestuur. Een hele opdracht, want het geheel moet niet alleen inhoudelijk in orde zijn; het oog wil natuurlijk ook wat en dus moet ook de lay-out verzorgd worden. Kwestie van het evenwicht te vinden tussen origineel uit de hoek komen en toch nog een professioneel en serieus ogende presentatie te maken. Het was op dat moment dat één van m’n collega’s over “Wordle” begon, een website waar je een tekst kan ingeven of een URL van een website, waarna deze tool een soort van wordcloud maakt met de meest voorkomende woorden. En dat in alle mogelijke vormen en kleuren. Wijs.

Website… visuele woordenwolk … Hmmm… mijn bloggershart begon meteen 30 slagen sneller te kloppen, en mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd. Want wat zou die website voor een wordcloud maken op basis van mijn eigen blog? M’n nieuwe blog is ondertussen bijna een half jaartje online. Gerekend op één blogpost per dag betekent dat bijna 180 geposte berichtjes. Daar kan toch al één en ander uitkomen, denk ik dan! Uittesten dus, die handel. Eventjes naar de website gesurft, daar de URL van m’n blog ingetikt, met onderstaande cloudjes als resultaat. Ik geef twee voorbeeldjes mee, de woorden zijn dezelfde, de lay-out is telkens anders.

wordle3

worlde4Haha, leuk he. Blijkbaar gebruik ik nogal vaak de woorden “wel” en “m’n” en ook “natuurlijk” blijkt goed te scoren. Gelukkig heb ik het ook vaak over sportieve woorden zoals “sporten”, “ubound” “loop” of “wedstrijd”. Ik vind het eigenlijk best wel grappig. Ook eens uitproberen? Doen! Bijzonder leuk voor je blog, maar ook bijvoorbeeld om eens een tekst samen te vatten in een aantal kernwoorden, een sublieme hulp mijn gedacht. Benieuwd wat de wordle er bij jullie van maakt!

 

Geef een reactie