Halfweg

chocolade-00041Yes! Halfweg. We zijn halfweg. En dan heb ik het in eerste instantie over de chocoladeloze maand die ik mezelf heb opgelegd. Om praktische redenen startte die op 3 januari in plaats van op 1 januari. Logischerwijze moet ik dus doordoen tot 3 februari, eerlijk is eerlijk. Gisteren waren we 17 januari, en dus halfweg. Joepie! Gisteren was het, zoals jullie konden lezen, echter ook m’n verjaardag. Dank jullie wel voor alle lieve wensen die ik van jullie mocht ontvangen en jullie uitgebreide gokjes in verband met mijn geboorte-uur. Later vandaag zal ik de gelukkige winnaar bekend maken. Maar momenteel wil ik het nog even gewoon over m’n verjaardag hebben. Traditiegetrouw trakteerde ik m’n collega’s gisteren met wat lekkers. Wie “Julie” en “lekkers” combineert, komt al snel bij chocolade uit, of wat had je gedacht. Het was dus wel eventjes héél hard op m’n tanden bijten om op mijn eigen verjaardag, tussen smikkelende en smullende collega’s zelf geen stukje chocolade te nemen. Maar het is me gelukt en daarmee zit ik nog altijd op koers richting een chocoladeloze maand. Joepie!

Waar we deze week ook halverwege waren, was halverwege de maand januari. Voor een cijfertjesfreak als mezelf zijn dergelijke momenten ideaal om een tussentijdse balans op te maken, om eventjes te kijken waar we staan. En dan liefst nog te gaan vergelijken met dezelfde periode vorig jaar. Nu heb ik wat dat laatste betreft geluk, want vorig jaar werd er in januari niet zoveel getraind door een schouderblessure na een ongelukkige val bij het skiën. Tja… Julie dacht eens een spectaculaire sprong te kunnen maken, en dat was het inderdaad ook, alleen de landing was iets minder zacht dan oorspronkelijk gedacht. Oeps… Soit, een ongeluk gebeurt al eens en het is al lang vergeten. Maar het maakt wel dat het wel héél gemakkelijk is om dit jaar in januari beter te doen dan vorig jaar :-)

gym_cartoon_1Véél beter eigenlijk. Eigenlijk heb ik al schandalig veel gesport in 2013. Amper 17 dagen oud en er staan al 30 sporturen op de teller, dat is niet mis he.  Zeker als je weet dat dat vorig jaar, in 2012, 28u was voor de totale maand! Ik mag dus eigenlijk nu al voor de rest van de maand lekker niets doen en ik zal al voorliggen op 2012. Wat een luxe! Er werd 144 km gelopen in net geen 14u tijd. Of nog, als ik voor de rest van het jaar niet meer loop, zal ik toch aan een gemiddelde van 400 meter per dag komen. Eat that, Usain Bolt!  Daarnaast bracht ik al 8 uurtjes door op m’n spinningfietstje en ruim 4,5 uur in het zwembad voor 8.500 gezwommen meters. Dat laatste niet geheel met volle goesting, maar het leverde me wel meteen mijn eerste uitdaging van 2013 op, dus mooi meegenomen. Ik stond al een uurtje op de trampoline te hoppen en de rest van de 30u ging naar krachttraining, waarvan een niet onbelangrijk deel op de lovehandle-machine in het kader van mijn u ondertussen bekend offensief. Dertig uren sport dus, en de maand is nog niet voorbij! Zouden we een beetje sportverslaafd zijn? Ach ja… so be it, er zijn ergere verslavingen als je ‘t mij vraagt! ;-)

Geef een reactie