De tweede uitdaging van 2013!

challengeWe hebben de smaak te pakken! Met het succesvol voltooien van de eerste van mijn tien uitdagingen vorige week zondag kriebelt het ontzettend om de ene na de andere uitdaging af te werken. Voor sommige uitdagingen moet ik echt wel nog wat geduld uitoefenen, zo staat het Balatonmeer (uitdaging 1) pas eind maart op het programma, en kan ik pas in mei mijn talenten op de korte afstand gaan uittesten, uitgedaagd door lezer Jurgen (uitdaging 2). Ook de wedstrijd die ik op het oog heb om als vrijwilliger mee te maken (uitdaging 10), de Doden-tocht, vindt pas in augustus plaats. Voor andere uitdagingen (denken we aan de yoga….) moet ik eerst nog wat goesting verzamelen en vertoon ik plotseling bezondere uitstel-kwaliteiten….

knooppuntGelukkig zijn er ook uitdagingen waar ik wél al m’n tanden in kan zetten, zoals uitdaging 6 “loop eens een lange duurloop via de fietsknooppunten en kom dan met de trein terug“. Een hele leuke, vind ik zelf. Die fietsknooppunten zijn ideaal om nieuwe routes te ontdekken zonder verloren te lopen (één van mijn specialiteiten) en bovendien zorgt de zoektocht naar nummerbordjes er ook voor dat je je onderweg geen minuut verveelt. Zo amuseerde ik me op 1 november ontzettend met een soortgelijke zoektocht, op weg naar onze vrienden in Gavere voor een feestje. Het terugkeren met de trein betekent bovendien dat je niet in een lus moet lopen om weer thuis te komen, waardoor je iets verder kan lopen dan anders het geval is.

En dus… ging ik deze week op de fietsknoop-puntensite op zoek naar het perfecte parcours van +/- 30 km met een eindpunt dichtbij een station, dat dan liefst ook nog een goede verbinding heeft met Gent-Sint-Pieters, want ik had nu niet bepaald goesting om na een duurloop van 30km nog een uur in de kou te moeten staan koekeloeren op een verlaten perron in één of ander “Vlaamsch boerengat”. Nu ja, bij de NMBS zit die kans er natuurlijk altijd in, maar goed, als je een frequente verbinding hebt, is dat risico toch al ietwat beperkt. Uiteindelijk werd het een routeke van +/-30km dat me via Sint-Amandsberg, Destel-bergen, Heusden en Melle tot in Wetteren zou brengen. De treinrit terug, zo vertelde de NMBS me, zou slechts 10 minuten in beslag nemen en 3 eurootjes kosten. Strak plan dus!

Zo gezegd zo gedaan stond ik vanmorgen om kwart na 6 vrolijk en gezwind op om deze uitdaging aan te gaan. Stresstoestanden op het werk zorgden ervoor dat de goesting om ver en lang te lopen zelfs nog groter was dan anders. Aangezien ik braafjes naar Sabine geluisterd had gisterenavond, trok ik opnieuw de helft van mijn kleerkast aan (maar liefst 3 paar handschoenen alsjeblief), plofte ik m’n camelback met water op m’n rug en trok ik vrolijk de deur open. Oh-oh… het heeft blijkbaar bijgesneeuwd vannacht. Even twijfel toch. Zou het parcours, dat toch grotendeels langs de Schelde en door velden leidt, wel vlot beloopbaar zijn? Ach, niet geschoten is altijd mis, gewoon lopen dus en we zien wel wat er gebeurt!

Wat volgde was een mag-ni-fie-ke looptocht door een besneeuwd idyllisch Vlaams landschap. Het pad voerde grotendeels langs de Schelde, ongelofelijk mooi, die sneeuw op zowel de velden als het water. Opnieuw was ik blijkbaar de eerste van de dag om de sneeuw in te lopen, op enkele vogeltjes en konijntjes na. Zo grappig. De verse sneeuw en de aangevroren sneeuw van de vorige dagen zorgden er wel voor dat het tempo beduidend lager lag dan anders – we willen niet vallen natuurlijk – maar dat gaf me meer tijd om rustig rond te kijken en te genieten van m’n omgeving. En dat heb ik gedaan. Nog geen klein beetje. Het gekraak van de sneeuw onder m’n voeten, vogeltjes die af en aan vlogen, een magnifieke zonsopgang die de hemel roze kleurde…. en dat allemaal in een speeltuin die ik helemaal voor mezelf had! een mens zou voor minder vroeg opstaan ‘s morgens.

De zonsopgang zorgt voor een mooie roze hemel

De zonsopgang zorgt voor een mooie roze hemel

Zoals altijd is de weg prima aangeduid en verloopt de zoektocht naar de nummertjes supervlot. Na 27 km en bij nummertje 43 aangekomen was ik al helemaal vrolijk, want ik moest nog enkel naar nummertje 40 lopen en dan nog een eindje naar het station, en de uitdaging zou zijn volbracht. Mijn vreugde was echter heel even van héél korte duur. De schrik sloeg me om het hart want het pijltje naar nummer 40 wees naar rechts en als ik m’n hoofd in die richting draaide lag daar…. de Schelde. Huh? Oh-oh…. wat nu gedaan? Dit kan toch niet juist zijn? En ik ken m’n weg helemaal niet. Eventjes lichte paniek in de hersenpan van ondergetekende. Tot ik een bordje zag voor….. HET VEER VAN SCHELLEBELLE! Jawel, een véérboot. Maar hoe wijs is dat. Een gratis overzetboot ons aangeboden door het dorp Schellebelle. Ik trek luid aan de bel en al snel verschijnt een dame die me bijzonder vriendelijk naar de boot leidt en in geen tijd overzet. Maar ZO WIJS. Ik werd vrolijk als een klein kind, zo op een zaterdagochtend helemaal alleen in een veerboot op de schelde. Echt de max.

Een veerboot brengt me naar de overkant van de Schelde.

Een veerboot brengt me naar de overkant van de Schelde.

ticketAan de andere kant was het even zoeken naar het bordje richting 40, maar eens ik dat gevonden had ging ik weer gezwind op weg. Na 31,5 km en maar liefst 3u20 lopen (en 2140 calorietjes verbrand) belandde ik in het station van Wetteren, waar ik snel een treinticketje kocht richting Gent. De loketbediende wilde me per se een weekendbiljet aansmeren: “hoezo, u wil enkel een ticket naar Gent,maar u komt niet terug?”. Hij wilde het maar niet snappen. Tot ik hem vertelde dat ik van Gent naar Wetteren was gelopen en nu naar huis wilde. Hij keek me aan alsof ik een spook was, verkocht me rap een éénrichtingsticket en zweeg. Grappig :-) Vijf minuutjes later kwam de trein en nog eens tien minuutjes later stond ik weer in Gent Sint Pieters. Eigenlijk straf he, bijna 3,5u gelopen en op 10 minuten sta je weer thuis… Maar daarmee is uitdaging 2 van 2013 een feit. Eentje die voor herhaling vatbaar is, dit ga ik nog doen!

Hier zijn alle uitdagingen op een rijtje. Op naar de volgende!

  1. Loop eens rond het balatonmeer
  2. Loop eens een wedstrijd over een korte afstand
  3. Doe mee aan een duatlon
  4. Gedurende een maand minstens één rustdag per week
  5. Een maand chocoladevrij
  6. Lange tocht met fietsknooppunten en met de trein terug -  19/01/2012
  7. Maarten een 10km wedstrijd doen lopen
  8. 100 lengtes zwemmen – 13/01/2013
  9. Een uurtje yoga doen
  10. Vrijwilliger zijn bij een loopwedstrijd

Voor de liefhebbers naar goede gewoonte nog enkele foto’s:

Het Station van Wetteren :-)

route

Gelopen route

Geef een reactie