Leuke vooruitzichten!

challengeLeuke vooruitzichten heb ik alweer, en ja, opnieuw in het kader van de 10 uitdagingen voor 2013. Negen van deze uitdagingen verzon ik zelf; de tiende, die liet ik zoals de trouwe lezers wel weten aan jullie over. Dorothé kwam met het wel zeer leuke voorstel om eens als vrijwilliger mee te doen aan een wedstrijd. ‘t Is te zeggen, niet echt meedoen natuurlijk, maar de wedstrijd eens langs de andere kant meemaken: medailles uitdelen, parcours afzetten, bevoorradings-posten bemannen…. maakt niet uit wat, zolang je je maar belangeloos inzet voor je collega-lopers. Nou dat leek me wel wat. Dus dit voorstel werd enthousiast onthaald en als tiende uitdaging voor dit jaar opgenomen. Leuk toch.

En toen stond die tiende uitdaging daar. Heel leuk, maar welke wedstrijd kies je daarvoor uit? Geheel spontaan schoten alle wedstrijden door m’n hoofd waar ik zelf jaarlijks aan deelneem, zoals de Stadsloop in Gent, de 20 km van Brussel of de halve marathon Deinze-Bellem. Maar daar knaagde het wel een beetje, want vrijwilliger spelen betekent zelf niet meelopen, en mijn autistische “ik” is helemaal niet happy bij het vooruitzicht aan doorbroken tradities. Geen goed idee dus. Zomaar ienemienemutte een wedstrijd kiezen en dan hopen dat de sfeer er leuk is, leek me ook een beetje riskant. Evenmin een goed idee. Wat moest ik dan gaan doen?

logoDotoNet op het moment dat ik met m’n handen in het haar zat en begon te vrezen dat deze uitdaging al een even grote dobber zou worden als het deelnemen aan een yoga sessie (oh gruwel), kwam ik op een subliem idee! Van welke “loop” heb ik vorig jaar zo ontzettend genoten, ook al lag ik nadien vier uur aan een baxter in een rodekruispost? Bij welke loop was ik ongelofelijk blij om in het holst van de nacht een stukje rijsttaart aangereikt te krijgen door vriendelijke vrijwilligers? En welke loop zou ik dit jaar zeker niet zelf opnieuw doen wegens een ultramarathon in Stockholm de week ervoor? Juist… de DODENTOCHT!  Ideaal! Doel gevonden! Dit jaar zal ik de welkome hand zijn die lekkers uitreikt aan vermoeide wandelaars en lopers. Ik zie dat helemaal zitten! Even zoeken op de website, me aanmelden en kijk…. gisteren kreeg ik dan dit berichtje in de bus… We hebben weer iets om naar uit te kijken! De Dodentocht “langs de andere kant”! Wijs!

doto

Geef een reactie