De derde uitdaging van 2013!

challengeEn jawel hoor, na het volbrengen van de eerste uitdaging van 2013 op 13 januari (nl. 100 lengtes zwemmen) en de tweede uitdaging amper een weekje later (nl. lange duurloop doen aan de hand van fietsknooppunten en met de trein terug), sneuvelt nu de derde uitdaging al. Eén van de uitdagingen was namelijk om gedurende een hele maand minstens één rustdag per week in te lassen. Voor velen is dit een evidentie, een pure vanzelfsprekendheid. Het staat zo ook netjes in alle trainingsboeken geschreven: op tijd een rustdag inlassen om je lichaam te laten herstellen. Dat kan allemaal wel zo zijn, maar ondergetekende wordt bij het idee van een dag zonder sport alleen al knettergek, laat staan het zelf nog doen ook. OK, ik zorg wel voor afwisseling in m’n trainingen en zal na een lange duurloop een eerder rustige zwemtraining inlassen. Maar een rustdag? No way, wat is dat voor iets vies. Mijn motto is niet voor niets “een dag niet gesport is een dag niet geleefd”. En dus, is een maand lang minstens één dag per week een rustdag inlassen écht niet zo’n evidentie. Normaal gezien haal ik amper 2 rustdagen per maand….

Eén rustdag per week dus. Zucht. Een hele opgave want ik heb ondertussen een vast patroon ontwikkeld van welke sport ik wanneer doe, wanneer ik ga spinnen in de fitness, wanneer ik ga lopen en wanneer er geplonst wordt. Schrappen in dat schema betekent dus een training minder, géén leuk vooruitzicht. Gelukkig werd ik een klein beetje geholpen door het feit dat ik élke maandagavond avondles Zweeds heb. Dat maakt dat een sportloze avond op die manier toch nog vrij snel passeert zonder dat ik teveel besef dat ik niet aan het sporten ben. Zodoende viel de keuze al snel op maandagen om als rustdag in te lassen. Zo gezegd zo gedaan. De ene keer ging dat al vlotter dan de andere, zo was het op het dag van het examen, 14/1 vrij gemakkelijk wegens de zenuwen voor het examen. En op 21/1 moest ik voor het werk een dag naar Amsterdam met de trein, waardoor ik pas rond 21u thuis was. Een makkie. Andere weken was het moeilijker, zeker de eerste week nog in volle feestvreugde waar ik via sporten de kiloschade probeerde te beperken. Dan zie je bij een sportloze dag al die calorietjes rechtstreeks je heupen op vliegen, toch in gedachten ;-) . Maar goed, zoals je hieronder op het kalendertje ziet, heb ik toch braafjes elke week een rustdag (blauwe cirkeltjes) ingelast. Meer nog, één week haalde ik er zelfs twee, omdat ik de vrijdag een zodanig stressvolle dag had op het werk dat ik gewoon geen zin had om te sporten. Kom dat tegen! En hoewel januari nog enkele dagen telt, is de uitdaging nu al gelukt!

jan1

rustdagen van januari, aangeduid met een blauwe cirkel

Hier zijn alle uitdagingen op een rijtje. Op naar de volgende!

  1. Loop eens rond het balatonmeer
  2. Loop eens een wedstrijd over een korte afstand
  3. Doe mee aan een duatlon
  4. Gedurende een maand minstens één rustdag per week – januari 2013
  5. Een maand chocoladevrij
  6. Lange tocht met fietsknooppunten en met de trein terug -  19/01/2012
  7. Maarten een 10km wedstrijd doen lopen
  8. 100 lengtes zwemmen – 13/01/2013
  9. Een uurtje yoga doen
  10. Vrijwilliger zijn bij een loopwedstrijd

Geef een reactie