Goed begonnen is half gewonnen

januariEn voilà, we schrijven 31 januari 2013 vandaag, waarmee de eerste maand van het nieuwe jaar er alweer op zit. En wat voor een maand is het geweest…. we ondernamen een moedige tocht van en naar Amsterdam met de trein, we vernamen dat onze noorderburen binnenkort afscheid mogen nemen van koningin Bea en dat ons Fabiola-ke zeer gekwetst is door de dotatie-kwestie (boehoe, wat voelen we mee). We werden getrakteerd op sneeuw en vriestemperaturen en ik mocht ook nog eens 34 kaarsjes uitblazen op een taart. Het examen Zweeds resulteerde in een fijne score van 96,5% en ik mocht ook nog lunchen met de burgemeester. Wat een maand! En dan heb ik het nog niet eens over het sportieve gehad. Nochtans valt daar ook wel een en ander over te vertellen….

Ik werkte me deze maand in totaal 54u in het zweet. Gelet op de vijf rustdagen die ik had komt dit eigenlijk neer op een gemiddelde van 2u sport per dag waarop effectief gesport werd.

sport

Hoofdbrok hierin vormde natuurlijk het hardlopen. Ik liep in totaal 27,6u, goed voor 269,1 gelopen kilometers. Tja, de sneeuw en de trailrun van vorige week zondag maken dat de gemiddelde snelheid niet meteen indrukwekkend is, maar goed, ruimte voor verbetering dus. Het ging om 17 trainingen in totaal, met een gemiddelde van 15,8 km per training. Verschillende lange duurlopen werden afgewerkt in voorbereiding van de marathon van volgende week zondag en dankzij te Trailrun van vorige week en de tweede uitdaging, waarbij ik van Gent naar Wetteren liep, staan er toch twee trainingen van meer dan 3u op de teller. Leuk! En het leuke nieuws? Zelfs al zou ik dit jaar niet meer lopen, dan zou ik nog aan een gemiddelde van 700 meter per dag komen ;-) .

Vrij veel tijd bracht ik ook door op m’n spinningfietsje, waarbij ik niet enkel m’n kuiten en quadriceps op de proef stelde, maar misschien nog het meest vanal mijn billen, die niet altijd even happy zijn met de hardheid van het zadel. Zalige spinningsessies, vaak 2u aan een stuk, of 1,5u aperitiefsessie op zondag, zorgen voor een alternatieve intervaltraining die ik liever niet al lopend doe. In januari was spinning goed voor 13,5 uurtjes sport. Wordt zeker vervolgd in februari, met o.a. de erotische spinning in het vooruitzicht ;-)

Het derde deel van m’n sporttijd bracht ik – met volle goesting of niet – in het zwembad door. Ik val in herhaling als ik zeg dat zwemmen voor mij een noodzakelijk kwaad is, een sport die ik doe omdat het nu eenmaal goed is voor de conditie zonder gewrichten te belasten. Dat het me na vijf minuten compleet apatisch en hersendood maakt neem ik er voor het gemak maar bij. Toch in totaal 7,4u gezwommen deze maand, goed voor 13.800 meter. Vooral op de uitdaging om 100 lengtes te zwemmen ben ik eigenlijk wel bijzonder trots. NIet voor herhaling vatbaar, maar blij dat ik het gedaan heb.

Tot slot ging ik telkens voor het spinnen of het Ubounden (1u varia) ook altijd eens alle krachttoestellen af, in de strijden tegen de lovehandels, de flubberarmen, de zwabberkuiten en zo meer. Toch ook nog goed voor 4,5 u sport.

Met andere woorden… we zijn 2013 goed begonnen. En als goed begonnen inderdaad half gewonnen is, dan belooft dat voor de rest van het jaar!

Geef een reactie