De vierde – en zwaarste – uitdaging van 2013

challengeEindelijk is het zover. Ein-de-lijk. 3 februari 2013. Heel lang naar uitgekeken. 31 dagen lang om precies te zijn. Eén van de tien uitdagingen die ik voor mezelf had verzonnen dit jaar was immers om een maand lang volledig choco-ladevrij te blijven. Wie me kent weet dat dit ongeveer even onmogelijk is als aan mensen vragen van niet te ademen, vissen vragen van op het droge te overleven of Elio Di Rupo vragen van zonder strikske of roze zwembroek buiten te komen. Een zware uitdaging dus. Veel mensen hebben me al gevraagd waarom ik mezelf dat dan ook aandoe. Zo geheel vrijwillig. ‘k Zal het dan maar meteen toegeven dat mijn chocoladeverslaving lichtjes de spuigaten aan het uitlopen was. We spreken niet van een boke choco bij het ontbijt of één stukje zwarte chocolade met noten voor het slapengaan. Nee, we spreken van potten choco uitlepelen met een lepeltje, een grote reep van 200gr per dag naar binnen werken (mmm, die met praliné van binnen zijn ook zo lekker) en dan heb ik het nog niet gehad over de chocotofs en mignonetjes die, aangezien ze zo klein zijn, nogal “vlotjes” en ongemerkt naar binnen gaan. Het liep dus écht wel een beetje uit de hand. En zo eens “opletten” dat lukte wel altijd voor een dag of twee, maar dan greep ik toch weer naar het zwarte goud. Tijd dus voor drastischere maatregelen en daarom…. de uitdaging! Een MAAND!

Dat ik het mezelf net bepaald makkelijk gemaakt heb door januari als maand te kiezen, dat spreekt voor zich.Niet alleen telt januari het maximum aantal dagen; bovendien was het ook mijn verjaardag. Was ik slim geweest – maar dat zijn we dus niét – had ik februari gekozen. Maar ik wilde zo snel mogelijk van deze mottige opdracht af zijn, dat we dus maar meteen de koe bij de horens hebben gevat. Een maand geen chocolade eten, dat betekent…. op je verjaardag je collega’s trakteren op chocolade en er zelf afblijven …. met je man koffie gaan drinken in de Starbucks en een latté moeten bestellen in plaats van een mocha….. watertandend naar de snickersrepen kijken waarop we worden getrakteerd door een klasgenootje in de les Zweeds, maar er geen nemen….. uit eten gaan met collega’s en het mignonetje bij de koffie aan je collega geven….flauwvallen op het werk en als troost zin hebben in chocolade, maar het bij een koekje houden….. dromen van lekkere chocolade en met een droge mond wakker worden….. Het betekent vooral: héél veel karakter en toch wat moeilijke momenten. Maar…. we hebben het gehaald! Van 3 januari tot en met 2 februari heb ik geen milligram chocolade aangeraakt. Yiha! Het resultaat? Mijn kleren zitten weer lekker los rond m’n lijf en de weegschaal kreunt wat minder als ik erop ga staan. Maar ‘k moet nu wel stoppen, want volgens Maarten zie ik wat bleekjes en zijn m’n wangen ingevallen. Hey – voor mij geen probleem om te stoppen :-)

En de schade hebben we deze ochtend alvast ruimschoots ingehaald :-)

julie

Mmmm…. dat heeft gesmaakt!

Op naar de volgende uitdaging. Gezien het flauwvallen van eergisteren en mijn hoofd dat veel te vol zit met vanalles en nog wat zit die yoga-uitdaging er misschien toch nog wat vroeger aan te komen dan ik dacht. We zullen zien…

Hier zijn alle uitdagingen nog eens op een rijtje. Op naar de volgende!

  1. Loop eens rond het balatonmeer
  2. Loop eens een wedstrijd over een korte afstand
  3. Doe mee aan een duatlon
  4. Gedurende een maand minstens één rustdag per week – januari 2013
  5. Een maand chocoladevrij – 3/1/2013 tot en met 2/2/2013
  6. Lange tocht met fietsknooppunten en met de trein terug -  19/01/2013
  7. Maarten een 10km wedstrijd doen lopen
  8. 100 lengtes zwemmen – 13/01/2013
  9. Een uurtje yoga doen
  10. Vrijwilliger zijn bij een loopwedstrijd

Geef een reactie