Oproep! Ik loop de 20km van Brussel voor het Rode Kruis

logo-20kmHier ben ik weer eventjes. De blogstilte even doorbreken. Niet dat ik de blogkriebel weer helemaal te pakken heb, integendeel. Momenteel zit de goesting om te schrijven goed verstopt ergens in m’n grote teen, gezellig naast de goesting om sociaal te doen of om gelijk wat te doen als we dan toch heel eerlijk zijn. Toch wil ik m’n blogje niet helemaal verwaarlozen en wil ik jullie lezers al helemaal niet te lang op jullie honger laten zitten. Dank voor de vele reacties, hier op de blog, maar ook via mail, facebook, sms… op het bericht dat ik eventjes een pauze nodig had of bezoek gekregen had van de ambulance. Hartverwarmend en deugddoend. En dat meen ik echt! Dank daarvoor.

Maar wat doet een  mens dan als ie even een minder moment heeft? Kopje laten hangen en zielig doen? Zo zijn we natuurlijk niet. We kijken vooruit natuurlijk, en plannen dingen, leuke dingen, om naar uit te kijken. Zoals daar is… de jaarlijkse 20 km door Brussel! Een superleuke wedstrijd door de Belgische hoofdstad, een tocht van Jubelpark naar Jubelpark via het koninklijk  Paleis, de wetstraat en de o zo gevreesde Tervurenlaan die uiteindelijk altijd wel blijkt mee te vallen. Een loopfeest. Een niet-te-missen evenement. Vorig jaar was het al m’n vijfde deelname op rij en dat de 20km van Brussel ook dit jaar op de agenda zou staan was dus een evidentie.

vingtkmarcades_tcm120-38851Maar dit jaar wordt het toch een beetje anders. Jullie weten al dat m’n tiende uitdaging voor 2013 het “me inzetten als vrijwilliger bij een wedstrijd is”. Dat ik de koe meteen bij de horens heb gevat en me als vrijwilliger heb opgegeven om eten uit te delen tijdens de dodentocht deze zomer, dat weten jullie al. Maar waarom het daarbij houden? Maatje Diebrecht (vriend van Greet, die in oktober nog haar eerste 5km liep, remember?), werkt als vrijwilliger bij het Rode Kruis en wat blijkt?  Je kan de 20km van Brussel ook als vrijwilliger lopen voor het Rode Kruis. Jawel! Je kan vrijwilliger zijn én lopen tegelijkertijd! Past dus perfect binnen mijn tiende uitdaging (die ik dus dubbel ga doen) en aangezien ik zelf van de diensten van het Rode Kruis heb kunnen genieten na de Dodentocht vorig jaar, is dit wel het minste wat ik kan terugdoen! Toch?  Dus: ik loop de 20km als vrijwilliger voor het rode kruis!

De inschrijvingsprijs is dezelfde (20 euro), maar je bent nu al zeker van een startnummer en je krijgt een leuke T-shirt cadeau die je kan aandoen bij het lopen. Wat vragen ze in ruil? Dat je je laat sponsoren door familie, vrienden, kennissen…. en dat alles voor een goed doel. Het Rode Kruis zet namelijk een project op  ”Run and give them water“, waarbij het wil samenwerken met het Burundese Rode Kruis om de bevolking in Burundi, waarvan 49% zonder water zit, van water te voorzien via een verdeelnetwerk dat moet worden opgebouwd. En dat kost natuurlijk centjes. Als we de handen in elkaar slaan kunnen we heel wat centjes verzamelen, hebben ze heel juist bedacht. En daarom kan iedereen als vrijwilliger zich inschrijven om te lopen en in ruil zich engageren om centjes te verzamelen.

Is dat wijs of is dat wijs? WIJS !

Ik heb m’n doel op 250 euro gezet, maar komaan, laten we eerlijk zijn, dat moet eigenlijk veel beter kunnen. Ja toch? Daarom een oproep naar jullie allemaal: wie wil mij sponsoren, al is het maar een klein beetje, een enkele centimeter van het 20km lange traject? Elk beetje helpt! In ruil krijg je mijn dankbaarheid en krijgen mensen in Burundi proper drinkwater. Voor het eerste moet je ‘t misschien niet doen, het tweede vind ik al een belangrijker argument ;-)

Helpen jullie mee? Sponsoren kan door naar deze website te surfen en het invulformulier in te vullen met je eigen gegevens, het bedrag dat je wil sponsoren en – belangrijk – ook in het afrolscherm mijn naam te kiezen. Je kan ook rechtstreeks een bedrag overschrijvingen op het nummer BE70 0000 0000 2525 (BIC-code: BPOTBE1B). In de mededeling vermeld je dan: “20km D JULIE MESTDAGH”.  De centjes gaan dus rechtstreeks naar het Rode Kruis, niet via mijn rekening. Nog een klein detail: giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar!

Alvast bedankt! En hopelijk tot aan de start in het Jubelpark!

Unknown

Geef een reactie