Plannen maken! Sfinx Ekiden Gent op 16 maart!

UnknownMaandagochtend op kantoor. Slaapdronken en met een hoge nood aan cafeïne, je hoofd nog half in weekend-modus, zet je je computer aan en open je je mail-programma. Met een onmeetbaar enthousiasme lijkt het scherm te exploderen door het enorme aantal mails dat gedurende het weekend welig in je mailbox heeft getierd. Gemultiplieerd. Zich vermenigvuldigd op een manier waar zelfs konijnen jaloers van worden. Even krijg je hoofdpijn van het zien van al die in het vet aangeduide, dus ongelezen, berichten. Mijn autistische ik (hé, we hebben er allemaal eentje) wordt al helemaal onrustig van de wanorde in m’n mailbox. Ik heb het graag overzichtelijk, maximum vijf ongelezen berichten per keer alstublief.  De implicaties van de inhoud ervan probeer je al helemaal te negeren en nog even – nog héél even – dat weekendgevoel te rekken. Snel laat je je ogen over de afzenders glijden, in de hoop er wat spam tussen te ontdekken die rechtstreeks de prullenbak in kan. Toch een mail of twee minder. Rode uitroeptekens roepen je meteen tot de orde en smeken om je aandacht en toch….. gaat je aandacht naar dat éne bericht… Vergeet personeelslijsten of verdeelsleutels. Wie ligt er wakker kengetallen of een datawarehouse bij het zien van dat ene bericht….

…. die éne mail van de atletiekdienst van je werkgever. Zie je als afzender atletiek at Ugent staan en je hart begint sneller te slaan, de kriebels komen in je buik. Zo’n mail betekent dat er iets op til staat. Een wedstrijdje. Een event. De aankondiging van een explosief exploot misschien, de maandelijkse 5km rond de Watersportbaan voor UGent medewerkers. Of de vraag voor deelname aan een of ander event, zoals de Mister T triatlon waar ik in 2011 aan deelnam als loper in een UGent-team. Mijn humeur meteen zeven graden hoger en het weekend alweer lang vergeten open ik de mail. En jawel hoor….

logoEkiden_kleinEen oproep! Een oproep om deel te nemen aan een aflossingsmarathon op 16 maart. En niet zomaar een aflossingsmarathon, maar dan nog wel eentje in onze thuisstad, namelijk de Sfinx Ekiden Gent.  Een event dat nu voor de derde keer plaatsvind. De eerste editie meteen goed voor 1000 deelnemers, vorig jaar al 1800 als je de organisatie mag geloven. Rondjes rond de Watersportbaan, een wedstrijdje in m’n achtertuin dus. Maar dan met collega’s. Als team van de UGent. Samen met vijf andere lopers zal ik de kleuren van m’n alma mater verdedigen. Inschrijvingen en T-shirts worden geregeld door de werkgever. Het enige wat we nog moeten doen is lopen. Lopen en genieten. Er een leuke dag van maken met collega’s. Oh ja… en nog iemand zoeken die die flesjes “Gruut” die we als beloning krijgen wil omruilen voor chocolade. Tja, een mens heeft toch zijn voorkeuren hé, wie loopt er nu voor bier? ;-)

Leuke vooruitzichten dus! Snel ingeschreven (voor de 5km of de 10km, maakt mij niet veel uit) en dan terug naar de orde van de dag…. personeelslijsten, verdeelsleutels, datawarehouses enz…. laat maar komen nu!

Geef een reactie