Kilometers malen…

logo_susWeekend alweer. De weken vliegen voorbij. Het lijkt nog maar gisteren dat ik de marathon liep aan de Engelse zuidkust, en toch heb ik ondertussen al de trailrun in Mont Saint Aubert achter de rug en een bronzen plak op de marathon van Genk versierd, en dit door meer dan 4 uur aan een stuk te tetteren met loopmaatje Paul. Kom dat tegen! We hebben dus niet stilgezetten, en maar goed ook want volgende week staat de 6-urenloop van Stein voor de deur, waar we gedurende 6u lang rondjes mogen draaien. Rondjes van 3 km alstublieft. Het goede nieuws is dat, in vergelijking met de 6- urenloop van Aalter, de rondjes 3 km zijn in plaats van 2km, waardoor ik hopelijk na 20 rondjes zal mogen stoppen deze keer, in plaats van na 30 rondjes en ik dus minder snel de nadelen van de repetitie zal ondervinden. Hoewel, dat is misschien wishful thinking….

Hoe dan ook, rondjes van 2km of 3km…. blijft een feit dat er volgende week zondag 6u aan een stuk moet gelopen worden en dus kan er maar beter een beetje getraind worden ook. Nu ontbreekt het aan dat laatste niet. Bij het opstaan vanochtend stonden reeds 192 loop-kilometers op te teller voor februari, naast 11u spinning en 6u zwemmen, dus dat kan al tellen. Maar het kan altijd beter, en voor een ultraloop zijn vooral de lange duurlopen belangrijk, dus rara, wat stond er op het programma vandaag? Juist ja, een lange duurloop! Wegens knieproblemen bij loopmaatje Wim werden de plannen om van Gent naar Deinze te lopen en terug te keren met de trein op het laatste nippertje gewijzigd (ik beken: ik had zin om wat langer te slapen en als ik in de buurt loop win ik tijd door niet met de trein te moeten terugkomen) en trok ik rond 8u vanmorgen de loopschoentjes aan voor een rondje in en rond Gent.

routeRadio Nostalgie kreeg dienstvrijstelling van mij vandaag. Ik zette m’n iPod in shuffle-modus op het mapje met “quiet and relaxed” muziek, dit om mezelf te verplichten rustig te lopen. Het was tenslotte een trage lange duurloop. Begeleid door de muziek van Reamonn werden dus de eerste stapjes gezet. Een fris winterzonnetje verwarmde m’n neus – zowat het enige gezichtsdeel dat aan de lucht was blootgesteld want ik zag eruit als een halve mummie toen ik de deur achter me dichttrok. M’n voeten brachten me langs het water naar de coupure en in de stad, om dan via de visserij in Sint Amandsberg te belanden. Eens gekeken of alles daar nog stond ;-) en dan rechtsomkeer gemaakt via het zuidpark. Langs het rectoraat gelopen en even naar m’n bureau gezwaaid (dat er precies langs de buitenkant leuker uitziet dan langs de binnenkant ;-) ) en dan … richting Sint Pietersplein.

Hallo kroket! Daar was precies de oorlog uitgebroken. Overal dranghekkens, reclameborden en een massa volk. Het plein volledig bezet met rodekruistentjes, eetstandjes en kraampjes waar ze vanalles verkochten. Huh? Wat was hier aan de hand? Had ik iets gemist? Ja dus…. blijkt net vandaag de “Omloop Het Nieuwsblad” plaats te vinden, een wielerevenement met… je raadt het al…. de finish op het Sint Pietersplein. En die waren ze dus helemaal aan het klaarzetten. De eerste supporters nestelden zich al rond de dranghekkens om zeker niets van het gebeuren te missen. Dat de eerste fietser pas uren later zou arriveren, leek hen niet te deren. Het hele plein volzet, zat er voor mij niets anders op dan op de weg te lopen en dus…. door de finish ;-) Vonden de journalisten-fotografen natuurlijk geweldig en namen verschillende foto’s van me. Zucht…. ik hoop maar dat ik niet in de krant sta morgen. Al kan ik nu wel zeggen dat ik als éérste over de finish van de omloop Gent ben gegaan vandaag hihi ….

IMG_6575.jpg.h600

Sint Pietersplein – omloop Gent (bron: www.nieuwsblad.be)

Van de schrik bekomen zet ik m’n tocht verder via het Citadelpark om dan via het miljoenenkwartier eens te kijken of de gebouwen van m’n werkgever aan de Sterre er wel nog stonden. Toen dat het geval bleek, bochtje genomen richting de ringvaart om enige tijd later in de Blaarmeersen te belanden. Bekend terrein. Ondertussen dik 26km op de teller. Ik wil toch graag aan 30km geraken dus besluit een stukje Watersportbaan mee te nemen. Een mentale killer, maar als training voor de rondjes volgende week misschien niet slecht. Amper de bocht genomen op de WSB of zie ik daar collega Sigried op me aflopen. Leuk. Synchroon grijpen we naar de sportwatch om de knopjes in te duwen, halen we de muziek uit onze oren en we maken een leuke babbel. Gezellig. Er resten me nog 3km te gaan, en met vernieuwde energie zet ik de eindsprint in. Na 31,2km en 2u54min sta ik terug aan m’n voordeur. Goed voor een gemiddelde van 10,7km/u. Oeps, precies dat die quiet & relaxed muziek me niet zo heeft geholpen om traag te lopen. Maar goed. Dankzij de 2110 verbrande calorietjes was de aanval op de chocoladekast die volgde in ieder geval wel gerechtvaardigd! We zijn klaar voor volgende week!

Geef een reactie