USA here we come!

283369_2367270580207_8093176_n

Gastzus Sara (rechts) en ik op graduation day – SCHS class of ’97

Eens geen sport ten huize Julie & Maarten vanavond. Geen lopen of zwemmen. Geen lovehandle-terrorisme op de kracht-toestellen en al helemaal geen spinning. Vanavond maken we immers plannen. Grootse plannen. Voor een grootse zomervakantie. En niet zomaar een vakantie, maar een vakantie die voor mij een beetje “thuiskomen” zal zijn. Wie me kent weet dat ik er een jaartje tussenuit ben geknepen tussen m’n middelbare studies en m’n universitaire studies. Van augustus 1996 tot juli 1997 verbleef ik in California (ik had het slechter kunnen treffen ;-) )  bij een supertoffe gastfamilie die me met open armen heeft ontvangen en liep ik een jaar school in de lokale High School – Santa Cruz High School. Ik beleefde er het Amerikaanse leven van dichtbij, van Thanksgiving en Halloween tot Labor Day en graduation. Wat een ervaring! Niet alleen heb ik voor de rest van m’n leven een Amerikaanse familie, bovendien maakte ik vrienden voor het leven en maakte er zaken mee waarvan een ander alleen maar kan dromen. Natuurlijk waren er ook moeilijkere momenten, momenten van heimwee of momenten waarop de Amerikaanse cultuur me absoluut gestolen kon worden, maar terugkijkend op mijn ervaring is het een jaar dat ik zo opnieuw zou doen en waar ik zoveel heb geleerd; zaken waar ik nu nog de vruchten van pluk. Een ervaring die ik uiteindelijk ook wil delen met Maarten, m’n maatje, m’n liefde, m’n levensgezel. Ik kan wel zitten vertellen over al die mooie plekjes en al die indrukken, maar foto’s en woorden zeggen niet alles. En dus…. is het tijd om terug te keren naar de USA!

Het worden vier geweldige weken in Noord-Amerika, te beginnen met een citytrip in Chicago waar we Lisa & Frank, mijn vrienden die in Buffalo (NY) wonen, opnieuw zullen ontmoeten. Chicago is mij onbekend, dus best wel spannend. Weer een nieuwe stad ontdekken. Van daaruit vliegen we naar LA om dan een auto te huren, Maarten te introduceren in Hollywood en Beverly Hills (je weet nooit dat ze hem daar recruiten voor zijn geweldige looks) en dan langs de kustlijn noordwaarts te rijden richting…. my hometown. SANTA CRUZ :-) Niet te veel bij voorstellen, een scheet groot en niets te zien, maar voor mij pure nostalgie, weerzien met familie en vrienden die er nog wonen (die zijn al vanalles aan het organiseren)  en genieten. Dat vooral. Nadien richting San Francisco, waar ik eindelijk Alcatraz wil bezoeken en Maarten wil laten proeven van de sourdough bread gevuld met soep. Daarna trekken we landinwaarts: via Yosemite naar Las Vegas om dan nog een weekje rond te trekken in de canyons: Zion National Park, Bryce National Park, Grand Canyon…. We zullen wel genoeg stenen gezien hebben lijkt me :-) Dat alles goed voor vier weken in de USA. Verbaast het jullie dat ik een beetje enthousiast ben? Het enige wat ik nu nog moet doen is …. jawel…. ergens nog een leuke loopwedstrijd vinden in die periode, dan is het compleet!

USA

Onze route! (exclusief chicago)

Geef een reactie