Februari 2013… een terugblik

februariEn hopla, nog enkele uurtjes en februari 2013 zit er ook alweer op. De tweede maand van het jaar is ons bijna ongemerkt voorbijgeglipt en maart staat ondertussen alweer ongeduldig voor deur te trappen. Hoewel, “ongemerkt” is misschien niet de juiste woordkeuze als we het over februari 2013 hebben. Een bewogen maand is het immers wel geweest. Een maand die spectaculair werd ingezet door voor een beetje ambiance te zorgen op het werk. Misschien niet precies de ambiance die we in gedachten hadden, maar goed, een mens kan niet alles hebben in het leven. Eens bekomen van de schrik werd een bronzen plak gehaald tijdens de Louis Persoons Marathon in Genk. Dat we na de finish te snel naar huis vertrokken waardoor ik de “plak” niet eens in ontvangst heb kunnen nemen, is bijzaak… Helaas werden we daardoor ietwat overmoedig en waagden we ons aan een yoga-experiment waarvan mijn lachspieren nog altijd aan het bekomen zijn. De idee dat ik “the devine manifestation of 2000 years of evolution” zou zijn zorgt nog altijd voor onbedaarlijke lachbuien ten huize Julie & Maarten…

Februari was ook de maand waarin wij sportievelingen met de neus op de feiten werden gedrukt en te horen kregen dat slenteren (!) gezonder zou zijn dan sporten. Gelukkig konden we dit vrij snel onder de noemer “klinklare onzin” catalogeren, samen met het oeverloze gepalaver in de media over de samenstelling van onze voeding. ‘t Is ver gekomen als uw man ‘s morgens een schel hesp op zijn boterham legt en zich afvraagt of het paardenvlees is…. Verder konden de media, na het charme-ik-heb-niets-misdaan-dotatie-verhaal van ons Fabiola, smullen van de skikunsten van onze Laurent. Het is bij deze nogmaals bewezen: prinsen en skilatten, het gaat niet samen. Zou dit hebben bijgedragen tot de conclusie dat we beter slenteren?

Soit, een bewogen maand dus, en als we het over sporten hebben mogen we dat vrij letterlijk nemen. Er werd deze maand 52,5 u  gesport, waarvan 25u gelopen, goed voor 263km. Niet geheel tot genoegen van mijn achterwerk bracht ik 14 uurtjes door op de spinningfiets en dobberde ik 7u in het zwembad, goed voor 12.000 gezwommen meters. Voeg daar nog wat krachttraining en andere toestanden aan toe (Ubound, zumba en jawel….. yoga – hoewel ik dat laatste maar half heb geteld want sport kon je het bezwaarlijk noemen) en je komt tot een resultaat dat er wel mag zijn!

stats

Aantal uren per sport in februari

Op naar maart …. de ULTRAMAAND ….  Zondag staat de zesurenloop van Stein op het programma en van 20 tot 24 maart loop ik samen met Mathias de ultraloop rond het Balatonmeer in Hongarije. 196km in 4 etappes…. Die training zullen dus van pas komen!

Geef een reactie